Franța. Șofer român, accident mortal: Alte șase persoane, rănite. Traficul către Italia, blocat total

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Grav accident de circulație în această după amiază în Franța, la kilometrul 152 al autostrăzii A8, în direcția spre Italia, la limita dintre Var și Alpes-Maritimes, în direcția Aix-en-Provence. O femeie de 68 de ani a murit, o tânără de 18 ani și un tânăr de 20 de ani sunt grav răniți, iar alte patru persoane, inclusiv o fetiță de 8 ani, sunt răniți mai ușor, după ce anvelopa unui TIR condus de un șofer român a explodat, provocând și un imens incendiu.

Nu se știe din ce motiv, o roată a camionului condus de un șofer român a explodat. TIR-ul, care se deplasa în direcția Italia, a traversat șoseaua, s-a lovit de parapeți și a ajuns pe drumul opus, în direcția Aix-en-Provence.

Bilanțul accidentului a fost ridicat. O femeie în vârstă de 68 de ani a murit. Alte două persoane au fost grav rănite: o tânără de 18 ani și un tânăr de 20 de ani. Alte patru persoane, inclusiv o fetiță de 8 ani, au fost rănite ușor.

Potrivit procurorului Grasse, camionul greu care a părăsit drumul conținea 24 de tone de țiglă. Una dintre anvelope a izbucnit, provocând accidentul. Șoferul său, de naționalitate română, se află în custodia poliției. 

Franța. Șofer român, accident mortal

 

Acest carambol a provocat ambuteiaje și, mai ales, autostrada a fost întreruptă în ambele sensuri la Mandelieu, ore întregi. Ulterior, în zona adiacentă carosabilului a izbucnit un incendiu de vegetație, provocat de accident. Acesta este încă sub controlul pompierilor, potrivit operatorului de lA8 Vinci.

Acest accident spectaculos a dus la închiderea autostrăzii A8 în ambele sensuri, provocând perturbări majore pe autostrada A8 spre Aix-en-Provence și Italia. În direcția Aix-en-Provence, o ieșire obligatorie a fost instituită la intersecția 41 Mandelieu Est, în timp ce o intrare a fost închisă. Intrarea pe A8 este, de asemenea, interzisă la intersecția 40 Mandelieu.

În direcția Italia, a fost instituită o ieșire obligatorie la intersecția 38 Fréjus Ouest. De asemenea, intrarea pe A8 este interzisă la intersecția 38 Fréjus Est și la intersecția 39 Les Adrets. Operațiunile de salvare, îndepărtarea camionului accidentat și lucrările de reparații sunt așteptate să dureze câteva ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel