Franța. Român, reținut cu focuri de armă și îmbrăcat în cămașă de forță: A rănit mai mulți polițiști după o urmărire ca în filme (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O urmărire ca în filme a tulburat, luni seară, liniștea din cartierul Pyla din La Teste-de-Buch, un oraș Franța, în departamentul Gironde, în regiunea Aquitania. Un român de 41 de ani, paznicul de noapte al hotelului-restaurant Co(o)rniche, a fost internat la Psihiatrie după incidentul care a șocat comunitatea.

Luni, la sfârșitul după-amiezii, doi angajați ai celebrului hotel-restaurant La Co(o)rniche, avenue Louis-Gaume, în La Teste-de-Buch, au devenit violent dintr-un motiv încă necunoscut. Cei doi bărbați, valetul și paznicul de noapte, de origine română, s-au urcat la volanul a două mașini și au pornit într-o urmărire între Pyla-sur-Mer și centrul orașului Arcachon.

Au condus cu viteză mare pe străzile din oraș spre secția de poliție, unde se pare că valetul speriat voia să se refugieze. Când a ajuns în fața secției de poliție, a fost lovit de urmăritorul său, care a lovit și o mașină de poliție înainte de a fugi spre Le Pyla. În drumul său, a lovit cu vehiculul mai multe mașini parcate și a condus cu viteză mare, cu poliția pe urmele sale.

Urmărirea s-a încheiat în cele din urmă la periferia Co(o)rnichei, unde o echipă de polițiști, care sosise ca întărire, bloca drumul și a fost lovită în mod deliberat. Ofițerii și-au folosit armele de serviciu de patru ori pentru a opri mașina fugarului, care a fost arestat fără a fi rănit. Doi polițiști au fost ușor răniți în timp ce se aflau în vehiculul lor sau în apropierea acestuia. Ei au fost salvați de pompieri. Unul dintre agenți, care suferea de contuzii, a fost evacuat la centrul de sănătate din Arcachon, relatează Sudouest.fr.

Român internat la psihiatrie după o urmărire ca în filme, în Franța

 

Prins cu puțin timp înainte de ora 18.00, fugarul - paznicul, de origine română, în vârstă de 41 de ani, a fost dus la secția de poliție din Arcachon, unde a fost plasat în arest și, ulterior, internat la Psihiatrie. Românul, paznic de noapte al hotelului, responsabil de evenimentele de luni seară, se pare că suferă de probleme psihiatrice. El a fost internat într-o secție de psihiatrie la cererea unui reprezentant al statului. 

Românul în vârstă de 41 de ani a fost examinat de un expert și apoi internat la spitalul de psihiatrie Charles-Perrens. O nouă expertiză ar trebui să fie comandată în câteva zile. Polițiștii de la unitatea departamentală de pază l-au audiat marți pentru scurt timp, dar nu a putut să explice de ce s-a luat după valetul de la celebrul hotel-restaurant Pyla și de ce a intrat în polițiștii care încercau să-i oprească fuga nebună.

Ancheta, încredințată poliției departamentale sub autoritatea Parchetului din Bordeaux, a fost deschisă pentru tentativă de omor voluntar asupra unei persoane cu autoritate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel