Franța. Polițiști atacați de polizorul de hoții români, prinși la furat într-un garaj

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Hoți români, condamnați pentru că au agresat un polițist cu un polizor. Românii fuseseră prinși în flagrant, într-un garaj, când voiau să fure catalizatoare.

Cei doi români ar fi comis furturi în alte departamente. Cei doi spărgători intraseră prin efracție într-un garaj de mașini.

Doi bărbați, în vârstă de 38 și 48 de ani, au fost judecați în înfățișare imediată la jumătatea lunii noiembrie de către tribunalul din Draguignan (Var), după ce au fost arestați în timpul unui jaf. În noaptea de 16-17 noiembrie, la Fréjus, cei doi inculpați au fost arestați în timp ce atacau un garaj auto, relatează Var-Matin.

Echipați cu toate dispozitivele necesare, aceștia intenționau să pună mâna pe catalizatori. Surprinși de sosirea polițiștilor de la Bac, cei doi spărgători au fugit.

Primul a fost prins fără dificultate. În ceea ce îl privește pe cel de-al doilea, acesta a folosit polizorul pe care îl avea în mână pentru a încerca să-l rănească pe polițistul care îl urmărea. Acesta din urmă și-a scos arma, iar hoțul a lăsat jos dispozitivul.

Instanța i-a condamnat la patru și, respectiv, opt luni de închisoare. De asemenea, ambilor cetățeni români li s-a interzis intrarea în Franța timp de cinci ani.

Catalizatoarele auto pot valora o mică avere. E cea mai ”atacată” piesă de la mașină, după oglinzi.

De ce fură românii catalizatoarele auto

 

Toba unei mașini a devenit extrem de dorită de hoții români, care nu se feresc să fure, ziua în amiaza mare, catalizatorul auto. Această piesă valorează bani frumoși.

Sunetul auto de tobă stricată a început să se audă tot mai des în orașele mari. Nu indică vreo problemă mecanică, ci faptul că mai multe găști de hoți s-au specializat în furtul de catalizatoare auto. Piesa este extrem de scumpă, deoarece are cantități mici de aur și platină. 

Catalizatorul mai are o „calitate”. Furtul lui poate fi efectuat în doar un minut. În majoritatea cazurilor, hoții știu mecanică, fiindu-le extrem de ușor să dezmembreze această piesă auto.

Catalizatorul filtrează gazele nocive ale motorului. De obicei, această piesă are niște plăcuțe cd pot fi din platină sau alte metale prețioase. Cantitatea poate varia de la mașină la mașină, dar în general este până în 10 grame. Unele autovechicule nu au scut de protecție, fiind mult mai ușor ca hoții să fure catalizatorul auto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel