Franţa nu ia în calcul instaurarea unui lockdown în faţa noului val al pandemiei

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
 Franţa nu ia în calcul instaurarea unui lockdown în faţa noului val al pandemiei
Franţa nu ia în calcul instaurarea unui lockdown în faţa noului val al pandemiei

Guvernul francez nu ia în calcul în acest moment "nici izolarea şi nici starea de alertă" în faţa celui de-al cincilea val al pandemiei pe teritoriul Franţei.

Autoritățile din Franța nu preconizează în acest moment "nici izolarea şi nici starea de alertă" în faţa celui de-al cincilea val al pandemiei pe teritoriul Franţei, care este "fără îndoială mai puternic şi mai îndelungat (...) decât cel din vară", a declarat joi ministrul sănătăţii, Olivier Veran, citat de AFP, preluată de Agerpres. "Vom putea trece peste acest val fără să recurgem la mijloacele cele mai coercitive care au fost impuse de ţările vecine.

În acest stadiu, nu este vorba despre nici o închidere anticipată a centrelor comerciale şi nici restricţii impuse deplasării persoanelor", a declarat acesta.

Olivier Veran a informat că cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19 (booster) va putea fi administrată "tuturor adulţilor după cinci luni de la cea de-a doua doză" începând din această sâmbătă.

Purtarea măştii sanitare devine obligatorie peste tot în interior


Ministrul sănătăţii a anunţat că începând de luni, redevine obligatorie purtarea măştii sanitare peste tot în interior, în locurile aglomerate, sau acolo unde este solicitat paşaportul verde. De asemenea, potrivit noilor măsuri, valabilitatea testelor PCR negative va fi redusă la 24 de ore, a precizat ministrul, în loc de 72 de ore cum se întâmplă acum.

Noile măsuri vin în contextul în care noul val al pandemiei de coronavirus continuă să devină tot mai puternic.

De asemenea, guvernul francez a anunțat că toți adulţii de peste 18 ani vor trebui să facă dovada vaccinării din 15 ianuarie 2022 cu doza de supra-rapel, după trecerea a maximum şapte luni de la vaccinarea cu schema completă.

"Din 15 decembrie, certificatul verde pentru cei de peste 65 de ani nu va mai fi valabil, dacă nu este inclusă şi cea de-a treia doză, sau dacă nu au trecut prin boală", a spus Olivier Veran la o conferinţă de presă, scrie Agerpres.

 

Italia introduce noi restricţii pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19

 

Tot mai multe state europene au adoptat noi restricții, pe fondul noului val al pandemiei, Astfel, Italia a decis ieri introducerea unor noi măsuri restrictive împotriva persoanelor care refuză în continuare vaccinarea împotriva COVID-19.

Italia a decis miercuri, 24 noiembrie, noi măsuri restrictive împotriva persoanelor care refuză în continuare vaccinarea împotriva COVID-19, limitându-le în acest mod accesul la o serie de servicii, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Totodată, autoritățile fac, în acest fel, vaccinarea obligatorie pentru categorii mai largi de angajaţi publici.

Astfel, în urma unui decret guvernamental urmează să se introducă noi restricții pentru persoanele nevaccinate. Acestea nu vor mai avea acces în săli de cinema, restaurante, hoteluri, săli de sport începând din 15 decembrie. De asemenea, din data de 6 decembrie, oricine va dori să folosească transportul public va trebui să fie vaccinat sau să deţină un test negativ la coronavirus.

În ceea ce privește durata până la care aceste măsuri vor fi în vigoare, autoritățile au anunțat data de 15 ianuarie.

Totodată, guvernul a extins vaccinarea obligatorie la întreg personalul din educaţie, poliţie şi armată şi a precizat că angajaţii din sănătate, pentru care exista deja obligativitatea vaccinării, vor trebui să primească o doză booster pentru a-şi păstra locurile de muncă, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel