Franţa renunţă la ultimele măsuri anti-COVID pentru pasagerii zborurilor internaţionale

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Franţa a renunţat începând de luni la ultimele măsuri anti-COVID impuse pasagerilor curselor aeriene internaţionale, informează dpa.

Pasagerii nu vor mai trebui să respecte regulile anterioare care prevedeau prezentarea dovezii vaccinării anti-COVID sau un test negativ de coronavirus. Călătorii din statele membre UE aveau opţiunea suplimentară de a prezenta dovada că s-au recuperat după ce au trecut prin boală, măsură care, de asemenea, nu mai este necesară la intrarea pe teritoriul Franţei.

În cazul apariţiei unor noi variante de coronavirus periculoase, guvernul francez ar putea ordona din nou ca pasagerii să prezinte un test COVID-19 negativ înainte de a se îmbarca în zboruri către Franţa. 

 

Noi incendii în sud-estul Franței

 

Noi incendii au lovit duminică sud-estul Franţei, cu 200 de hectare arse în departamentul Gard unde un pompier a fost grav rănit şi lângă Marsilia, provocând întreruperea parţială a circulaţiei pe unele autostrăzi din cauza fumului, notează AFP.

La sud de Nîmes, un incendiu a distrus 200 de hectare de pădure de pini, provocând un fum dens care a impus închiderea parţială a autostrăzii A9 care face legătura cu Spania.

Aceasta a fost redeschisă la orele 19.30 (17.30 GMT), a anunţat compania de autostrăzi Vinci.

Înteţit de Mistral şi Tramontan, vânturi ale căror rafale bat cu 60 kilometri pe oră pe teren uscat, incendiul progresa cu 2,5 până la 3 kilometri pe oră la sfârşitul după-amiezii.

Patru pompieri au fost răniţi, dintre care unul grav, internat pentru arsuri, potrivit colonelului Agrinier, care coordonează operaţiunile la faţa locului.

Cinci avioane şi un elicopter bombardier cu apă sunt în acţiune. De asemenea, sunt aşteptate întăriri ale pompierilor din departamentele învecinate să-i ajute pe cei 170 de pompieri deja mobilizaţi.

La aproximativ 20 de kilometri de Marsilia, al doilea oraş ca mărime din Franţa, un incendiu izbucnit la sfârşitul după-amiezii a cuprins 35 de hectare, potrivit Serviciului departamental de pompieri şi salvare.

Franţa se află în ajunul unui nou episod de caniculă, fiind aşteptate luni între 35 şi 39 de grade Celsius în sudul ţării. Vârful de căldură este prevăzut pentru miercuri, cu maxime adesea mai mari sau egale de 35 de grade Celsius şi vârfuri de 39 sau 40 de grade Celsius în sud-vest.

Europa de Vest s-a confruntat cu un val de căldură la mijlocul lui iulie, al doilea în aproape o lună, în cursul căruia au izbucnit incendii forestiere devastatoare, precum în Gironde (sud-vestul Franţei), unde aproape 21.000 de hectare au fost distruse.

Regiunea Provence-Alpes-Cote-d'Azur, în sud-est, a cunoscut cea mai fierbinte lună iulie din 1947, potrivit Météo-France, scrie AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel