Franța. Curse aeriene și trenuri anulate, benzinării goale: Grevele împotriva majorării vârstei de pensionare, prelungite

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

În Franţa, grevele declanşate acum două zile împotriva majorării vârstei de pensionare, de la 62 la 64 de ani, sunt prelungite în numeroase sectoare de activitate. Aşa că şi astăzi, se anunţă o nouă zi dificilă cu trenuri puţine, curse aeriene anulate şi benzinării fără combustibil.

Salariaţii de la căile ferate anunţă şi mai puţine trenuri pe traseu decât zilele trecute. Au prelungit greva şi angajaţii de la regia de transport a Parisului. Traficul va fi asigurat la un nivel mai bun în orele de vârf, dimineaţa şi seara, când oamenii pleacă sau se întorc de la serviciu dar va fi extrem de redus în restul intervalelor orare este valabil pentru majoritatea liniilor de metrou ca şi pentru trenurile ROR ce leagă capitala franceză de localităţile învecinate şi de aeroporturile internaţionale.

Aviaţia civilă a anunţat anularea a până la 30% din zboruri, astăzi şi mâine, pe mai multe aeroporturi franceze.

Curse aeriene și trenuri anulate, benzinării goale, în Franţa

 

Patru porturi maritime sunt blocate de grevişti între care Marsilia şi le Havre cu efecte asupra circulaţiei feriboturilor între Marea Britanie şi Insula Corsica.

Încetarea lucrului în rafinării şi blocarea depozitelor de carburanţi a declanşat deja penuria, 6% din benzinării nu mai au combustibil la vânzare.

A treia zi de greve împotriva majorării vârstei de pensionare, în Franța

 

Şi în industria energetică se prelungeşte greva iar producţia de electricitate scade, la fel în sectorul gazelor, de marţi nici o navă cu gaz natural lichefiat nu a mai fost descărcată.

La grevă pe perioadă nelimitată s-au angajat şi o parte din angajaţii de la salubritate din Paris, dar şi din alte oraşe. Sindicatele reafirmă că nu opresc protestele decât dacă guvernul renunţă la reforma pensiilor, potrivit Rador.

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH  

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6  

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel