Franța. Capul unei rețele de hoți români a încercat să scape de pedeapsă motivând că e bolnav: "Vă rog, am slăbit 26 kg în închisoare". Pedepse exemplare pentru toți șapte

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

7 români au fost condamnați în Franța, fiind acuzați că au format o grupare și au comis mai multe furturi.

Membrii unei grupări de hoți au fost condamnați la închisoare, aceștia fiind găsiți vinovați de comiterea mai multor furturi pe teritoriul Franței. Este vorba de șapte români, unul dintre ei fiind desemnat drept "lider" de către procurorul adjunct Anne-Lise Peron.

Potrivit informațiilor prezentate la proces, Mircea L., în vârstă de 58 de ani, ar fi fost "în fruntea acestei rețele". Deși nu are antecedente penale, procurorul a cerut o pedeapsă de 3 ani de închisoare și o interdicție "definitivă" de a mai intra pe teritoriul francez. Astfel de interdicții au fost cerute și în cazul celorlalți membrii.

Avocatul care i-a reprezentat pe cei șapte a considerat că, "din punct de vedere juridic, acest lucru nu este posibil", inculpații fiind europeni și nu au comis acte de violență.

Șeful rețelei susține că este grav bolnav

 

Potrivit publicației Info Chalon, Mircea L., pretinde că este bolnav. Avocatul îl apără susține că românul a slăbit "26 de kilograme" în detenție și că are grave probleme de sănătate. Mai mult, se pare ca bărbatul nu a fost consultat de un medic în 20 de luni, ci doar de către o asistentă.

"Ni se spune că el este creierul, dar el este în prima linie pentru orice. Are probleme neurologice. Nu vorbește o boabă de franceză, și ar fi fost capabil să organizeze toate astea? Nu cred asta nici măcar o secundă", a spus avocatul în instanță.

Avocații au cerut eliberări parțiale

 

Potrivit apărătorilor săi, românul s-a autoincriminat în arestul poliției, deși nu avea un avocat care să-l asiste. Cei mai tineri inculpați și-au recunoscut vina, așa că avocații pledează pentru eliberarea acestora.

Pentru toți cei șapte inculpați s-a solicitat diminuarea pedepselor, cu promisiunea de a fi reintegrați în societate. Deținuții aflați în arest preventiv au fost împrăștiați în închisorile din regiune, ceea ce face dificilă vizitarea familiilor lor în sala de vizită.

Pedepse cuprinse între un an și trei ani de închisoare

 

După aproape 4 ore de deliberare, instanța s-a întors, a pronunțat achitări parțiale pentru anumite fapte și i-a găsit pe inculpați vinovați pentru restul.

Mircea L. a fost condamnat la 30 de luni de închisoare cu executare și interdicție de a intra în Franța timp de 10 ani. Iosif B. este condamnat la aceeași pedeapsă. Iuliu C., autorul a numeroase furturi, este condamnat la 3 ani de închisoare, în regim de detenție. Sever, care a fost găsit vinovat de 19 furturi, a fost condamnat la 2 ani, în regim de detenție continuă. Cornel (26 de ani) a primit aceeași pedeapsă.

Fiii lui Mircea L. nu au aceeași soartă. Mugurel, în vârstă de 32 de ani, va ieși din închisoare, fiind condamnat la 12 luni pe care le-a executat deja în arest preventiv. Fratele său, Marcel, în vârstă de 37 de ani, va mai rămâne o vreme în închisoare, fiind condamnat la 18 luni.

Banii sechestrați de la inculpați au fost confiscați, iar victimele care au fost recunoscute ca părți civile vor fi despăgubite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel