Franţa: Candidatul de extremă dreaptă la prezidenţiale Eric Zemmour, condamnat pentru incitare la ură: I-a numit pe migranţi "hoţi", "asasini" şi "violatori"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Candidatul de extremă dreapta la alegerile prezidenţiale din Franţa Eric Zemmour a fost condamnat luni, la Paris, la 10.000 de euro amendă pentru incitare la ură prin afirmaţiile sale despre migranţii minori izolaţi, relatează AFP.

Absent la anunţarea verdictului ca şi la procesul din noiembrie, acest obişnuit al procedurilor judiciare este judecat de tribunalul corecţional pentru că i-a numit pe migranţii minori izolaţi "hoţi", "asasini" şi "violatori", la televiziune.

Eric Zemmour a denunţat o "condamnare ideologică şi prostească" şi avocatul său, Olivier Pardo, a anunţat că clientul său va face apel la decizia tribunalului.

Deja vizat de numeroase proceduri pentru injurii rasiste, incitare la ură sau contestarea unor crime împotriva umanităţii, Eric Zemmour a fost condamnat de această dată pentru afirmaţiile de pe 29 septembrie 2029, în cadrul unei dezbateri din emisiunea "Face a l'info", de pe canalul CNews, după un atentat în faţa fostului sediu al revistei satirice Charlie Hebdo.

Zemour a spus atunci despre migranţii minori izolaţi: "Nu au ce face aici, sunt hoţi, sunt asasini, sunt violatori, asta este tot ce sunt; trebuie să-i expulzăm şi nici măcar nu trebuiau să fi venit".

Circa treizeci de asociaţii s-au constituit în părţi civile, între care "SOS Rasismul", Liga drepturilor omului şi Licra, precum şi circa 20 de consilii departamentale, minorii neînsoţiţi fiind preluaţi de instituţii gestionate de departamente.

Ieşirile controversate ale lui Eric Zemmour, în vârstă de 63 de ani, constrâns la jumătatea lui septembrie să demisioneze de la CNews din cauza ambiţiilor sale prezidenţiale, i-au adus în circa zece ani 15 acţiuni în justiţie, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel