Franța anunță noi restricții: se interzice circulația pe timpul nopții, magazinele se închid mai devreme

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii va fi generalizată începând de sâmbătă, ora 17:00 GMT, şi ''pentru cel puţin 15 zile'' pe întregul teritoriu metropolitan francez, a anunţat joi premierul francez Jean Castex, transmite AFP.

Măsura are drept scop limitarea răspândirii epidemiei de COVID-19.

''Cu excepţia activităţilor legate de misiunile serviciului public, toate locurile, magazinele sau serviciile care primesc public vor fi închise la ora 18:00'', a precizat şeful guvernului francez într-o conferinţă de presă. 

Cifrele noilor infectări şi ale deceselor asociate COVID-19 în Europa înregistrează noi maxime, cum este cazul Germaniei, care joi a anunţat un nou record de decese, motiv pentru care unele ţări impun noi restricţii antiepidemice sau le prelungesc pe cele deja adoptate, relatează agenţia EFE.

(*dacă doriți să primiți știrile direct pe telefonul dumneavoastră mobil, puteți intra pe grupul de Whats App dedicat cititirilor StiriDiaspora dând click AICI. Vor fi trimise maximum trei știri pe zi de către administratorii grupului)

O tendinţă ascendentă a infectărilor există şi în Franţa, deşi nu se observă o explozie a noilor infectări, cu 23.852 de noi cazuri anunţate miercuri şi 232 de noi decese. Cu toate acestea, guvernul de la Paris nu are în vedere un nou lockdown.

A fost conceput şi un plan pentru testarea lunară pentru COVID-19 a cel puţin un milion de elevi şi profesori, în contextul îngrijorărilor provocate de mutaţia britanică a coronavirusului, care, pe lângă faptul că este mai contagioasă, infectează de asemenea în măsură mai mare copiii faţă de variantele coronavirusului cunoscute anterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel