Franţa. Al doilea val al pandemiei COVID. 85 la sută din secţiile ATI, ocupate în noiembrie

Nicoleta Baciu / 24 sep 2020, 13:58 Salveaza PDF Comentarii
Bilant Covid
Bilant Covid

COVID-19 lovește puternic un stat european. Ministrul sănătăţii din Franța, Olivier Veran, a declarat că în aceste condiții se vor lua noi măsuri de restricţie, pentru limitarea răspândirii bolii.

 

 

 

 

Franța a intrat în alertă după ce 19% din paturile ATI pentru COVID-19 au fost ocupate. „Este o situaţie epidemică gravă, care necesită luarea unor măsuri suplimentare. Răspândirea virusului creşte rapid. Situaţia e îngrijorătoare şi în spitale, avem 6.000 de francezi internaţi cu COVID-19. 19 la sută dintre ei sunt la Terapie Intensivă”, a declarat Olivier Veran.

Franţa va fi împărţită în mai multe zone de alertă – zonă roşie, zonă de alertă ridicată şi zonă de alertă maximă. „Pentru a clasifica zonele, ne bazăm pe trei indicatori cheie ai acestei faze a pandemiei: rata incidenţei, care măsoară intensitatea răspândirii virusului şi astfel numărul de pacienţi, rata incidenţei la persoane peste 65 de ani, care sunt mai fragili şi mai expuşi formelor grave, şi numărul pacienţilor de la terapie intensivă, care reflectă impactul pandemiei pe sistemul nostru de sănătate”, a menționat Olivier Veran, potrivit bzi.ro 

Ministrul sănătăţii din Franța a menționat că în cazul în care se va depăși starea de alertă, Guvernul francez va fi nevoit să declare stare de urgenţă în unele teritorii. „Situaţia epidemică poate fi numită tensionată, cu consecinţe deja foarte grave asupra sistemului nostru sanitar. Dacă această ultimă stare de alertă ar fi depăşită, nu avem de ales decât să declarăm stare de urgenţă în aceste teritorii. Barurile, restaurantele şi toate celelalte localuri deschise pentru public vor fi închise începând de sâmbătă. Aceste măsuri, deşi dificile, sunt necesare, sunt convins de asta”, a precizat Olivier Veran.

 

Paris şi alte 10 oraşe, în stare de alertă 

 

Alte 11 mari orașe, Paris, Lille, Toulouse, Saint Etienne, Rennes, Rouen, Grenoble, Montpellier, Bordeaux, Lyon, Nisa – au fost plasate în zona de „alertă sporită”. Aici, barurile şi restaurantele se vor închide la ora 22:00, festivalurile locale şi petrecerile studenţeşti au fost anulate, iar adunările mai mari de 10 persoane în public sunt interzise. De asemenea, sălile de sport sunt închise.  În Paris, numărul infectărilor a ajuns la 204 cazuri la 100.000 de locuitori potrivit ministrului.

„Sistemul de sănătate este sub o presiune imensă. Numărul pacienţilor spitalizaţi în această zonă creşte rapid. În ultimele 7 zile, au fost aproape 1000 de oameni internaţi, faţă de 460 acum două săptămâni. E o dublare! În plus, din cei aproape 2000 de pacienţi internaţi, 305 sunt la ATI. Ne putem aştepta ca 40 la sută dintre locurile de la ATI din această regiune să fie ocupate până în 10 octombrie şi 85 la sută până pe 11 noiembrie”, a mai spus Olivier Veran.

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy