Franța. Șofer român de TIR, 5 ani de închisoare și sute de mii de Euro amendă, după un lung șir de înșelătorii

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un şofer român de TIR a fost arestat în Franţa şi riscă o amendă de 375.000 €, dar și până la 5 ani după gratii.

Alături de el a fost arestat şi colegul lui, manipulator pe camion. Cei doi români sunt acuzați că au pus la cale o înșelătorie prin care a prejudiciat cu zeci de mii de auro statul francez. Şoferul de camion și manipulatorul său au fost arestați la Frejus, pe autostrada A8.

Cei doi români sunt acuzați că au trecut de de 75 de ori de barierele de taxare ale autostrăzilor fără să plătească, potrivit presei franceze. Începând cu luna februarie, cei doi români reușeau să treacă de bariere după ce dezactivau camerele de supraveghere.

Autoritățile din Le Cannet des Maures au identificat TIR-ul după o lungă anchetă, iar cei doi au fost surpinși în flagrant delict pe 12 decembrie. Șoferul român a fost plasat în arest preventiv.

Prejudiciul a fost de peste 10.000 de euro, iar compania de autostrăzi din Hexagon a depus o plângere în acest sens. Suspecții români și-au recunoscut faptele, iar camionul lor a fost confiscat. Șoferul de TIR riscă până la cinci ani de închisoare și poate primi o amendă de 375.000 de euro pentru frauda comisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel