Franța sperie Europa: 15 500 de noi infectați în acest weekend

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Începerea școlii în Franța, dar și revenirea populației din concediu generează recorduri peste recorduri de infectări în hexagon. După recordul absolut de 9000 de noi cazuri înregistrate vineri, în acest weekend au fost înregistrate nu mai puțin de 15 500 de cazuri. 

Situația este deosebit de îngrijorătoare în Franța: 58 de noi focare („clustere”) au fost detectate în ultimele 24 de ore.

Sâmbătă, autoritățile au comunicat 8500 de noi cazuri de infectări, iar duminică, atunci când și numărul de teste a scăzut, au fost raportate 7000 de noi infectări. Așadar, un total de 15 500 de infectați în doar două zile. 

Și rata de pozitivare (ponderea cazurilor pozitive, din totalul persoanelor testate pe parcursul a șapte zile) continuă să crească: a ajuns la 4,9% duminică, față de 4,3% la jumătatea săptămânii și 3,9% la sfârșitul lunii august, continuându-și creșterea lentă, dar regulată.

Peste 30 000 de morți în Franța



În total au fost înregistrare 30.701 decese atribuite Covid-19. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte trei decese.

Dacă numărul cazurilor grave în terapie intensivă este în acest moment sub 500, conform ultimelor cifre disponibile, acesta rămâne foarte departe de nivelurile înregistrate în martie-aprilie, la apogeul crizei sănătății (a atins punctul culminant la peste 7.000). Cu toate acestea, ministrul Sănătate Olivier Véran a avertizat că numărul internaților de la Terapie Intensivă va crește ca urmare a creșterii contaminărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel