Franța. Româncă, ucisă cu brutalitate de soț. După moartea Monicăi, parlamentul francez SCHIMBĂ LEGEA

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Parlamentul francez a adoptat o lege care le pote da voie medicilor să încalce confidențialitatea doctor-pacient pentru a semnala autorităților cazurile suspectate de violență domestică.

Parlamentarii francezi au aprobat marți un proiect de lege pentru protejarea victimelor violenței în familie, anunță euronews.

Potrivit datelor guvernamentale 128 de femei și 21 de bărbați au fost uciși de către partenerul lor sau un fost partener în Franța în 2018. Un ONG a numărat 150 de astfel de crime în 2019 iar în cursul anului 2020, 53 de femei au fost ucise de către un partener potrivit datelor organizației. Una dintre ele a fost chiar Monica, o asistentă româncă ucisă de soțul ei în urmă cu aproape o lună.

Citește și: EXCLUSIV. Crima care a zguduit Parisul. Monica a fost ucisă de soț, după o viață de coșmar: „Mama ei nu știe. I-ar fi fatal“

Încă de anul trecut ONG-ul și alți activiști au tras semnale de alarmă cu privire la violența împotriva femeilor și au cerut guvernului să acorde protecție sporită victimelor și să înăsprească pedepsele pentru agresori. Pandemia de COVID-19 și izolarea  au pus presiuni suplimentare pe autorități să ia măsuri după cu cazurile raportate de violență domestică au crescut cu 30% în primele zece zile de carantină.

De asemenea să vor mări pedepsele pentru hărțuire în cuplu la zece ani în cazul în care duce la un suicid sau o tentativă de suicid a partenerului. Legea le va permite de asemenea judecătorilor să le interzică agresorilor suspectați să își vadă copiii.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel