Franța: Româncă amenințată cu moartea, violată și bătută crunt de soțul violent: „Nu aș putea să o omor. Am fost enervat“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O româncă de 41 de ani a apărut luni în fața tribunalului penal Lorient pentru a depune mărturie împotriva soțului său, cercetat pentru amenințări cu moartea și violență în familie. El a fost condamnat la trei luni cu suspendare preventivă.

Pe 7 ianuarie, în Languidic, o tânără româncă a depus o plângere pentru violență în familie. Cu o seară înainte, soțul ei beat a amenințat-o cu moartea și a violat-o.

Victima a avut nevoie de 10 zile de îngrijiri medicale. Inculpatul cercetat pentru amenințări cu moartea și violență, neagă faptele de care este acuzat în fața tribunalului penal Lorient. Amenințări?  Doar cuvinte. Nu aș putea să o omor”, relatează interpretul. Violența? „Niciodată. Am fost enervat", se apără românul ân fața instanței, prin intermediul unui interpret.

Cuplul este căsătorit de 19 ani. Bărbatul arestat acum a ajuns în Franța în urmă cu zece ani, iar soția i s-a alăturat în 2018, iar în iunie 2019 famili  fost completat și de cei doi copii. În ciuda mărturiei fiicei lor, care a spus că s-a mai întâmplat  ca bărbatul să își lovească soția, mai ales când este beat, respondentul nu a lovit-o niciodată pe soția sa, potrivit letelegramme.fr.

„Pârâtul susține că nu ar încălca niciodată legile țării care l-a găzduit. Cu toate acestea, cazierul său penal are patru condamnări. După săptămâni de amenințări de moarte repetate, victima a avut un reflex bun în depunerea unei plângeri și părăsirea locuinței", a comentat reprezentantul procuraturii, solicitând trei luni de condamnare cu suspendare cu probațiune precum și interdicția de a contacta victima. Instanța  a încuviințat pedeapsa cerutăde procurri și l-a condamnat pe român să-și despăgubească soția.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel