Macron: Frontierele externe ale UE se închid

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a dispus în această seară restricţii privind deplasările şi amânarea turului doi al alegerilor locale, în cadrul măsurilor de limitare a transmiterii coronavirusului.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a criticat dur persoanele care nu respectă măsurile restrictive, anunţând acţiuni drastice de limitare a deplasărilor şi decizia de amânare a turului al doilea al scrutinului local.

„Începând de marţi, timp de 15 zile, deplasările vor fi reduse strict. Adunările exterioare nu vor mai fi permise, întâlnirile cu prietenii nu vor mai fi posibile: este vorba de limitarea la maxim a contactelor în afara celor din locuinţe. Pe tot teritoriul Franţei, vor fi permise doar deplasările necesare, prin respectarea distanţelor, pentru îngrijiri medicale, pentru a merge la lucru. Toate companiile trebuie să se organizeze pentru a facilita lucrul de la distanţă. Unde nu este posibil, trebuie să îşi adapteze organizarea. Orice încălcare a regulilor va fi sancţionată”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Figaro.

Totodată, Macron a anunţat că frontierele Uniunii Europene şi ale Spaţiului Schengen se închid începând de marţi, în cadrul măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului.

Frontierele Uniunii Europene şi ale Spaţiului Schengen se închid începând de marţi la ora 12.00 (13.00, ora României), a anunţat Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.

„Începând de mâine la prânz, frontierele de intrare în Uniunea Europeană şi în Spaţiul Schengen vor fi închise”, a declarat Emmanuel Macron, conform cotidianului Le Figaro.

„Toate călătoriile între ţări noneuropene şi Uniunea Europeană vor fi suspendate timp de 30 de zile. Francezii aflaţi în străinătate vor putea reveni acasă”, a afirmat Emmanuel Macron.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel