Franța. PROTESTUL „vestelor galbene” a ÎNCEPUT. SUTE de arestări

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Autoritățile franceze au mobilizat aproape 90.000 de membri ai forțelor de ordine de teama unor noi violențe ale „vestelor galbene”, în cea de-a patra sâmbătă de manifestații. Mai multe stații de metrou au fost închise, precum și muzee.

Ziua de protest a început. Mii de persoane s-au adunat deja în Place de la Concorde. Oamenii continuă să vină.

Aproximativ 278 de persoane au fost arestate astăzi înainte de mobilizarea „vestelor galbene”, a anunțat poliția. Asta după ce anterior, 34 de persoane mascate, înarmate cu praștii și ciocane, au fost ridicate de poliție la Paris.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, persoanele ridicate de poliție sunt în mare parte persoane venite din regiunea Parisului, la 30 de ani și care aveau asupra lor măsti, praștii, ciocane.

Potrivit mai multor surse din cadrul serviciilor de securitate, citate de AFP, aproape toate unităţile CRS şi jandarmeriei ar urma să fie mobilizate pentru a asigura sâmbătă menţinerea ordinii în ţară.

Șeful guvernului francez a reînnoit apelul la „vestele galbene" de a nu se întâlni la Paris pentru a manifesta, nu pentru a le intezice să se exprimă, ci pentru a nu cădea în capcana întinsă de huligani. Astfel, Philippe și-a arătat îngrijorarea față posibilitatea unor violențe în cel de-al patrulea weekend de criză.

Cele mai mari muzee din Paris, Louvre, Orsay sau cel de Artă Modernă, au decis să rămână închise sâmbătă. Aceeași lucru se va întâmpla și în cazul Turnului Eiffel, Catacombelor și Arcului de Triumf, obiective turistice importante din capitala Franței. De asemenea, teatrele au decis să amâne spectacolele. Prima ediție a festivalului de muzică electronică INASOUND a fost amânat pentru primăvară.

Regia autonomă de transport (RATP) a anunţat închiderea pentru public a 36 de staţii şi de gări sâmbătă la Paris, din cauza manifestaţiilor „vestelor galbene” prevăzute să aibă loc în capitală.

Staţiile Charles de Gaulle Etoile, Auber, Bastille, Concorde, Opera şi Madeleine vor fi închise de la ora locală 05.30 "la solicitarea poliţiei".

În jur de 50 de linii de autobuz vor fi de asemenea deviate sau suspendate.

Liga profesionistă de fotbal a anunțat, de asemenea, joi amânarea meciului dintre Angers și Bordeaux de sâmbătă la cererea Prefecturii Maine-et-Loire, acesta fiind cea de-a cincea partidă amânată în Liga 1, din cauza crizei „vestelor galbene". Până acum au fost au fost repotate și meciurile PSG-Montpellier, Toulouse-Lyon, Monaco-Nice, Saint-Etienne-Marseille.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel