Franța: Polițistul care si-a dat viața nu poate fi comemorat pentru că musulmanii se simt jigniți

Narcis Popa |
Data publicării:

Polițistul erou francez Arnaud Beltrame, care s-a sacrificat pentru a salva un ostatic de un terorist islamist nu va putea avea o plăcuță comemorativă deoarece ar putea deranja imensa comunitate musulmană din Marsilia, raportează Valeurs Actuelles.

La 24 martie 2018, un terorist ISIS a luat cu asalt un supermarket din Trèbes, înarmat cu un pistol, cuțit de vânătoare și trei bombe artizanale. A împușcat două persoane pe care le-a ucis și i-a luat pe ceilalți ostatici.

În timpul negocierilor cu poliția, teroristul a acceptat oferta lui Beltrame de a elibera un ostatic, o casieră urmând ca el să se predea ca în ostatic în locul femeii. 

Beltrame și-a pus telefonul pe o masă cu linia deschisă, astfel încât poliția din afară să poată monitoriza activitatea din interior.

După o intervenție de trei ore, Radouane Lakdim, teroristul în vârstă de 25 de ani, l-a înjunghiat (chiar dacă au circulat zvonuri că i-a tăiat gâtul și l-a ucis pe Arnaud Beltrame.

Dar, aparent, acțiunea de a aduce un omagiu sacrificiului lui Beltrame este văzută ca fiind potențial ofensivă de către oficialii electorali de stânga ai Marsillei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel