Franța. O tânără de 16 de ani e păzită de poliție în casă, după ce a insultat islamul pe Instagram

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O adolescentă de 16 ani din Lyon, Franța, a primit ameninţări cu moartea şi a fost nevoită să se mute la alt liceu după ce a insultat islamul pe Instagram. Poliţia păzeşte casa adolescentei ca să evite un nou Charlie Hebdo. 

Libertatea de exprimare la adresa religiei a ajuns, din nou, subiect de polemică aprinsă în Franţa. Mila, o adolescentă de 16 ani care a insultat islamul, a primit ameninţări cu moartea şi a trebuit să schimbe liceul la care învăța.

"Detest religia. Coranul este o religie a urii. Spun ceea ce cred, la naiba. Nu sunt deloc rasistă. Nu poţi fi rasist cu o religie", a declarat Mila, potrivit Mediafax.

În polemică a intrat şi Emmanuel Macron, care a spus că blasfemia nu este o infracţiune.

Poliţia păzeşte casa adolescentei ca să evite un nou Charlie Hebdo. În ianuarie 2015, fraţii Kouachi au dat buzna în redacţia Charlie Hebdo şi au executat opt jurnalişti.

Potrivit unei declarații făcute ulterior de reprezentanții filialei Al-Qaeda din Yemen, care și-au asumat responsabilitatea atacului, jurnaliștii francezi au fost pedepsiți pentru că au batjocorit, prin caricaturile realizate, imaginea profestului Mahomed.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel