Franța: Muncitorii amenință că vor intensifica protestele, după mesajul halucinant al premierului: "țara nu este blocată"

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

 Patru filiale ale sindicatului CGT din Franța, inclusiv lucrătorii din transportul feroviar, au amenințat duminică să intensifice protestele, cu excepția cazului în care Guvernul își retrage propunerea de reformă a pensiilor din această săptămână, potrivit Reuters.

Într-o revizuire majoră a sistemului de pensii din Franța, Guvernul a propus ca oamenii să muncească mai mult pentru a obține o pensie completă, obținând un răspuns ostil din partea sindicatelor care au solicitat marți un nou protest în masă.

"Federațiile CGT din industria feroviară, transport, mine și energie și industria chimică au transmis că Guvernul are la dispoziţie o săptămână pentru a anunța retragerea proiectului și relansarea negocierilor reale pentru îmbunătățirea sistemului actual", au transmis filialele sindicale într-o declarație comună.

Proteste în Franța. Premierul: Țara este deranjată, nu blocată

 

„Dacă premierul insistă să afirme că„ țara este deranjată, dar nu este blocată”, angajații din sectorul public și cel privat vor trage concluzia că trebuie să dubleze mobilizarea, să multiplice apelurile la grevă în toate companiile și în continuare să crească nivelul protestelor”, se arată în declaraţie.

Liderul CGT, Philippe Martinez, a negat că acesta a fost un ultimatum.

„Dacă guvernul își îndeplinește planul și discutăm serios despre cum să îmbunătățim sistemul (...) totul va fi în regulă”, a declarat Martinez pentru BFMTV. „În caz contrar, greviştii vor decide joi sau vineri ce vor face”, a avertizat acesta.

Primul ministru, Edouard Philippe, a declarat pentru săptămânalul Le Parisien Dimanche că intenționează să se întâlnească cu sindicatele săptămâna viitoare, adăugând că este deschis la negocieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel