Franța anunță reducerea carantinei la doar ȘAPTE zile

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Franța. Fost colaborator al lui Macron, condamnat la închisoare
Franța. Fost colaborator al lui Macron, condamnat la închisoare

Franța se pregătește de reducerea carantinei de la 14 la 7 zile în cazul bolnavilor infectați cu coronavirus. Decizia pare că este deja luată, însă ministrul Sănătății, Olivier Veran anunță că va mai dura câteva zile până va fi implementată, dorind să discute cu specialiștii. 

Consiliul științific a dat undă verde pentru a reduce durata izolării de la paisprezece la șapte zile pentru persoanele găsite infectate cu Covid. Anunțul a fost făcut de Ministrul Sănătății, Olivier Véran. Acum guvernul va lua un răgaz de câteva zile pentru a „consulta alți experți cu privire la implementarea măsurii”, explică Véran.

"Virusul este mai contagios în primele 5 zile după apariția simptomelor. Apoi, contagiozitatea scade semnificativ și după o săptămână rămâne, dar este foarte slabă", a declarat Veran. 

În cazul în care nu apare o opoziție vehementă decizia de reducere a carantinei ar trebui adoptată în mod oficial în „Consiliul Apărării” vinerea viitoare. Și ar reprezenta un moment decisiv pentru o țară care a ajuns la peste 9000 de infectări zilnice. 

Intenția executivului aduce aprecierea oamenilor de business. "Ar fi o mică gură de aer proaspăt pentru companii din punct de vedere organizațional. Ar fi binevenit", a declarat Francois Asselin, președintele Confederației Întreprinderilor Mici și Mijlocii (CPME), intervievat de Franceinfo TV. Asselin consideră că în acest moment carantina de 7 zile " este o perioadă rezonabilă ”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel