Fostul deținut politic Iulius Filip ar putea fi cetățean de onoare al Capitalei. Cine a venit cu propunerea

Fostul deținut politic Iulius Filip, pe care actualul procuror general Augustin Lazăr ar fi refuzat să îl elibereze condiționat, ar putea deveni cetățean de onoare al Capitalei. 

Consilierii ALDE din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) au propus un proiect care prevede acordarea acestei distincții disidentului anticomunist, menționându-se și că acestuia s-a refuzat eliberarea condiționată din penitenciarul de la Aiud, informează HotNews.ro.

Ședința CGMB va avea loc miercuri.

Cei patru consilieri ALDE inițiatori ai acestui proiect mai spun că Iulis Filip a fost condamnat la închisoare și ulterior i s-a refuzat eliberarea condiționată.

"Iulius Filip a încercat de două ori să fie eliberat condiționat, deoarce întrunea condițiile. Cu toate acestea, Iilius Filip nu a fost lăsat liber. Iar asta întrucât Comisia de liberare condiționată a decis că Filip nu a dat dovezi temeinice de îndreptare și că a continuat acțiunile subversive împotriva orânduirii socialiste, a regimului comunist și a Republicii Socialiste România", se menționează în proiectul de hotărâre.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27