Fostul consilier al Vioricăi Dăncilă: „Conducerea PSD-ului încă nu a înţeles că DIASPORA CONTEAZĂ enorm“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ilan Laufer consideră că rezultatul alegerilor din Diaspora, unde s-a votat masiv anti-PSD, se datorează „episodului din 10 August şi proasta gestionare a acestui subiect până în prezent“.

Ilan Laufer, fost ministru pentru IMM-uri și totodat fost consilier al Vioricăi Dăncilă pe vremea când era premier, a notat că alegerile prezidențiale au fost un „moment foarte dificil” pentru PSD, care a obţinut cel mai mic scor la alegerile prezidenţiale.

Fostul ministru consideră că este nevoie de o reformă adevărată în cadrul partidului şi de un congres și acuză PSD-ul că încă nu a învățat lecția Diasporei. El consideră că votul negativ din Diaspora se datorează „episodului din 10 August“.

„1. Reprezentantul PSD a obţinut cel mai mic scor din istoria partidului în turul ÎI al alegerilor prezidenţiale, cu 2 milioane de voturi mai puţin decât în 2014.

2. Din păcate 34% nu este scorul PSD-ului, scorul PSD este mai degrabă cel din turul I, adică 23%. Acest scor de 34% include votanţi: ProRomania, PMP, PPU, USR şi alţii.

3. Conducerea PSD-ului încă nu a înţeles că diaspora contează enorm atât prin prezenţa la vot, cât şi prin legătură pe care aceştia o au cu familia din România.

4. Rezultatul alegerilor din diaspora, unde votul anti PSD este de 95%, principala cauza fiind episodul din 10 August şi proasta gestionare a acestui subiect până în prezent!

5. Exterminarea «ciumei roşii» îi interesează pe români mult mai mult decât pensii, salarii şi realizări din programul de guvernare.

6. PSD-ul a plătit scump preţul politicii «neputinţei»,«încasării la greu» şi «lipsei contraatacului»”, a scris Laufer pe pagina sa de Facebook.

Fostul consilier al ex-premierului Dăncilă mai crede că este nevoie mai mult că oricând de o reforma adevărată în cadrul partidului și că fiecărui membru ar trebui să i se ofere o șansă.

„Aşa cum am spus şi în urmă cu câteva luni, este nevoie urgent de un congres al partidului cu şanse egale pentru toţi cei care doresc să contribuie la o reforma reală şi serioasă a PSD. Şanse egale pentru toţi candidaţii ar înseamna să avem o conducere interimară până la congres, conducere care nu va candida pentru niciuna dintre funcţii şi va avea strict rolul de tranziţie şi organizare a congresului. Dacă actuală conducere doreşte să candideze şi la următorul congres, atunci să lase o conducere interimară şi să facă un pas înapoi până la alegeri. Doar aşa vor avea şanse reale toţi candidaţii. PSD are nevoie de congres, nu pentru a o revalida sau detrona pe Viorica Danica din funcţie, ci pentru un nou proiect pentru români şi pentru România”, a mai scris Ilan Laufer pe pagina sa de Facebook.

[citeste si]




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel