Fost ofiţer de poliţie judiciară: "E uimitor nivelul de degradare profesională"

Valeriu Şuhan, fost ofiţer de poliţie judiciară, a declarat  că nivelul de degradare din instituţiile statului este uimitor, precizând că sistemul judiciar este extrem de afectat, oamenii constatând că cei pe care îi plătesc ca să-i apere sunt nepermis de mulţi lipsiţi de empatie.

"Impotenţa funcţională a statului român este pe cale a trece de la faza acută la cea cronică şi nu oricum, ci prin jertfe pline de tragism. Reverberaţiile lor se propagă cu repeziciune în toate straturile sociale, provocând reacţii diverse, dar, cele mai prezente din toate fiind revolta, indignarea. Oamenilor le vine greu să înţeleagă şi asta pe bună dreptate, că instituţii, structuri despre care credeau că sunt capabile să le protejeze colapsează într-un mod pe cât de lamentabil, pe atât de răsunător, dar generator de dezamăgire şi mai ales, revoltă. "Procedurile au fost respectate", "sistemul a funcţionat fără sincope" este ceea ce li se răspunde oamenilor, ca şi cum pe ei i-ar interesa asta când două copile sunt luate de pe stradă, ca pe nimic. Ei, "nimicul" ăsta le va sparge capul o dată şi-o dată, iubitorilor de limbă de lemn şi de proceduri cu sau fără sincope", a transmis fostul ofiţer de poliţie judiciară.

Valeriu Şuhan arată că "e uimitor nivelul de degradare profesională în varii domenii, cel judiciar fiind extrem de afectat, dar din perspectiva omului de rând, al celui care nu are noţiuni de drept, dar are bunul simţ comun la îndemână, cea mai cumplită revelaţie este constatarea că cei pe care, culmea, îi plăteşte ca să îl apere, sunt mulţi, nepermis de mulţi, lipsiţi de empatie, de omenie, de suflet, de compasiune, pietrificaţi în propria neputinţă şi lene puturoasă şi arţăgoasă, fuduli nevoie mare de poziţia lor socio-profesională cu nimic onorată, unii chiar proşti de-a dreptul".

"Sigur, mai sunt ticăloşii, specie nenorocită a căror mamă e mereu gravidă, bipezi grobieni şi veşnic lacomi, hiene nesătule, personificarea nemerniciei de la Bastus încoace. Ăştia n-au ocolit nici "Sistemul", ba chiar l-au ţintit căţărându-se crispaţi şi hulpavi după funcţii şi grade profesionale, mândri tâmp de "realizările" lor inexistente şi o, da, pe măsură de răi. Toţi aceştia la un loc, al căror număr creşte din păcate tot mai mult, răspândesc deja, un modus vivendi, ca o molimă devastatoare. Toţi aceştia sunt ucigaşii celor două copile, dar şi ai speranţelor noastre", completează Şuhan, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy