Fost ministru al Justiţiei: "Dăncilă ar trebui să răspundă cu funcţia pentru cazul Caracal"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a declarat, joi, că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să răspundă cu funcţia, dar şi penal pentru cazul din Caracal. Fostul ministru a adăugat că şeful Executivului încearcă să iasă nevinovată din această situaţie prin poziţionarea pe care o are.

„Cine a făcut recursul compensatoriu, graţierea, politizarea funcţiilor, deciziile CCR au contribuit şi ele, Secţia Specială a lui Toader, care pur şi simplu pe unii procurori şi judecători i-a înfricoşat şi mai bine nu mai fac nimic, ceea ce nu-i normal (...). Deci cauzalitatea este de mulţi ani şi este evidentă. Premierul de acum face parte din acest sistem şi trebuie să răspundă şi cu funcţia şi penal pentru toate acestea", a declarat Monica Macovei, la RFI.

Fostul ministru al Justiţiei a afirmat că poziţionarea pe care o are Viorica Dăncilă în cazul Caracal este înşelătoare, cu scopul de a se face nevinovată pentru gestionarea cazului din judeţul Olt.

„Poziţionarea doamnei Dăncilă este una înşelătoare pentru populaţie, menită să iasă nevinovată, pentru că premierul de acum este parte din acest sistem care a însemnat legătura dintre acţiunea sistematică de apărare legislativă a infractorilor, ne aducem aminte de modificările Codurilor Penale, că numai asta îi interesa şi moartea celor două adolescente. Legătura de cauzalitate este absolut evidentă", a adăugat Macovei.

Totodată, fostul europarlamentar şi ministru critică şi acţiunile făcute de preşedintele Klaus Iohannis.

„Aş spune că şi preşedintele României a participat la degradarea instituţională, prin ezitări, prin acţiune, uneori (...). În acest moment, statul nu există, organele statului nu există, sunt în degringoladă, sunt destructurate, dau vina unii pe alţii. Trebuie restructurat statul", a mai spus Monica Macovei, la RFI.

Afirmaţiile acesteia vin în contextul cazului din Caracal, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel