Forțele Navale Române, prima reacție după ce s-a întrerupt slujba lui ÎPS Teodosie de Ziua Marinei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Slujba oficiată de Înalt Prea Sfințitul Teodosie cu ocazia Zilei Marinei a fost întreruptă de organizatori, astăzi, după un decalaj în program. Decizia a fost luată de organizatori pentru a nu întârzia zborul unor aeronave ce urmau să survoleze zona.

Statul Major al Forțelor Navale, în calitate de instituție organizatoare a ceremoniei de luni, 15 august, din Portul militar Constanța, afirmă că regretă situația creată pe timpul oficierii serviciului religios oficiat de ÎPS Teodosie.

Întreruperea amplificării sunetului pe timpul acestui moment a fost cauzată de o defecțiune tehnică a circuitului audio.

Vezi și: IPS Teodosie, supărat că i-a fost tăiat microfonul la slujba de Ziua Marinei: "Vor răspunde înaintea lui Dumnezeu" - VIDEO

Din nefericire, această avarie nu a putut fi sesizată și comunicată în timp util prezentatorilor ceremoniei. Aceștia nu aveau legătură vizuală cu locul de oficiere, interpretând întreruperea sunetului drept încheierea serviciului religios și au introdus următorul moment din ceremonial.

Conducerea Statului Major al Forțelor Navale va transmite, în cel mai scurt timp, către Arhiepiscopia Tomisului o informare oficială cu privire la cele întâmplate și exprimă încă o dată regrete pentru eroarea de comunicare survenită între personalul tehnic care a asigurat desfășurarea ceremoniei, a transmis Biroul de presă al Statului Major al Forțelor Navale.

Forțele Navale Române, prima reacție după ce s-a întrerupt slujba lui ÎPS Teodosie de Ziua Marinei

 

Slujba lui Teodosie a fost scurtată forțat, după ce președintele a întârziat câteva minute.

Pentru a intra din nou în programul stabilit la secundă, organizatorii evenimentului au fost nevoiți să-i taie microfonul înaltului prelat, întrucât ceremonia includea și survolarea portului de către mai multe aeronave, zbor care nu putea fi întârziat.

Acesta s-a supărat şi a părăsit locul în care avea loc ceremonia.

”Nu știm de ce au făcut asta. Răspund înaintea lui Dumnezeu. Mi-au dat 17 minute, ceea ce... și mai aveam timp”, a spus Arhiepiscopul Tomisului în momentul plecării.

"Îi compătimesc pe cei care au făcut asta pentru că înaintea lui Dumnezeu vor răspunde", a fost reacția Arhiepiscopului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel