Forțele Navale din Ucraina: „Militarii din Insula Șerpilor sunt în viață și în captivitate“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Rusia îşi consolidează poziţiile în Insula Şerpilor şi caută variante de debarcare la Odesa
Rusia îşi consolidează poziţiile în Insula Şerpilor şi caută variante de debarcare la Odesa

Forțele Navale din Ucraina a declarat că militarii din Insula Șerpilor sunt în viață și în captivitate. Propaganda rusă încearcă să gireze "știrea" potrivit căreia autoritățile ucrainene și-ar fi "uitat" subordonații.

Militarii ucraineni din Insula Șerpilor sunt în viață și în captivitate. Acest lucru a fost raportat de Forțele Armate Marine Ucrainene.

Iniţial s-a scris că toţi cei 13 poliţişti de frontieră care păzeau Insula Şerpilor au fost ucişi după ce au refuzat să se predea.

Înregistrarea audio cu aceştia a devenit virală pe Twitter, TikTok şi alte reţele de socializare.

Vezi mai multe: „Navă de război rusă, du-te dracului": Militarii ucrainieni care au refuzat să predea Insula Șerpilor, lăudați post-mortem

 

"Suntem foarte fericiți să aflăm că frații noștri sunt în viață și bine", se arată în comunicatul preluat de agenția de presă ucraineană, UNIAN.

Marina a declarat că propaganda rusă a încercat să gireze "știrea" potrivit căreia autoritățile ucrainene și-ar fi "uitat", și-ar fi "îngropat" subordonații.

"În același timp, pușcașii marini au respins cu curaj atacurile ocupanților ruși de două ori. Din cauza lipsei de muniție, aceștia nu au putut continua apărarea insulei", se arată în comunicat.

Marina a adăugat că ocupanții ruși au "uitat" să raporteze că au distrus complet infrastructura insulei: farul, turnurile, antenele și altele asemenea. În consecință, comunicarea cu insula a fost întreruptă. Încercările repetate de a contacta personalul și de a se interesa de soarta lor au fost zadarnice, iar bombardamentele constante ale navelor de război și ale avioanelor rusești au împiedicat livrarea de întăriri pentru pușcași.

„Militarii din Insula Șerpilor sunt în viață și în captivitate“

 

Pe 24 februarie, autoritățile au declarat că trupele ruse au capturat insula ucraineană Zmeinyi din Marea Neagră, ucigând 13 polițiști de frontieră. Două nave de război rusești, crucișătorul Moskva și corveta de patrulare Vasily Bykov, s-au apropiat de insulă și au oferit luptătorilor din detașamentul de grăniceri Izmail staționat pe insulă să se predea. Au refuzat.

Potrivit unei înregistrări a dialogului radio dintre cei doi, polițiștii de frontieră ucraineni au primit un mesaj: "Sunt o navă de război rusă. Vă sugerez să depuneți armele și să vă predați pentru a evita vărsarea de sânge și victimele inutile. În caz contrar, veți fi bombardat și luat cu asalt. Ai înțeles, terminat?".

Ucrainenii au răspuns: "Nava rusească, du-te dracului".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel