Forțele britanice antrenează soldați ucraineni. Primii recruți au ajuns în Marea Britanie pentru a fi instruiți în domeniul armelor și al câmpului de luptă

Alexandra Curtache / 09 iul 2022, 11:34
Forțele britanice antrenează soldați ucraineni. Primii recruți au ajuns în Marea Britanie pentru a fi instruiți în domeniul armelor și al câmpului de luptă
Forțele britanice antrenează soldați ucraineni. Primii recruți au ajuns în Marea Britanie pentru a fi instruiți în domeniul armelor și al câmpului de luptă

Un prim contingent de soldaţi ucraineni care urmează a fi instruiţi de trupele britanice pentru a-i ajuta în lupta împotriva Rusiei a ajuns în Regatul Unit, relatează sâmbătă DPA.

Primul contingent din programul militar al Regatului Unit s-a întâlnit cu ministrul apărării Ben Wallace joi, perioada de instruire urmând să dureze mai multe săptămâni, a anunţat Ministerul Apărării.

În cadrul programului vor fi instruiţi până la 10.000 de ucraineni în următoarele luni, conform Agerpres.

"Acest nou program de instruire ambiţios este următoarea fază în sprijinul Regatului Unit pentru forţele armate din Ucraina în lupta lor împotriva agresiunii ruse", a spus Ben Wallace.

"Folosind expertiza de talie mondială a armatei britanice vom ajuta Ucraina să-şi reconstruiască forţele şi să amplifice rezistenţa în contextul în care ei îşi apără suveranitatea ţării şi dreptul lor la a-şi alege propriul viitor", a adăugat ministrul apărării.

Wallace a spus că obiectivul este de a 'se asigura că soldații sunt cei mai buni' și, de asemenea, a vorbit el însuși cu trupele ucrainene, râzând și spunându-le să 'aibă răbdare cu mâncarea britanică'.

Soldații, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, beneficiază de o versiune foarte comprimată a cursului de infanterie de luptă de 28 de săptămâni, predat la Centrul de pregătire a infanteriei al armatei britanice din Catterick.

 

 

Aproximativ 1.050 de militari britanici sunt implicaţi în acest programÎn jur de 1.050 de militari britanici sunt implicaţi în acest program care se va derula în mai multe locaţii din nord-vestul, sud-vestul şi sud-estul Regatului Unit.

Instruirea le va asigura recruţilor militari cu puţină sau fără experienţă militară deprinderile necesare pentru a fi eficienţi pe linia frontului. Bazat pe instruirea de bază a soldatului britanic, cursul acoperă manipularea armelor, ajutorul de urgenţă pe câmpul de luptă, tactici de patrulare şi reguli de conduită în conflictele armată.

Guvernul britanic a procurat şi arme de asalt AK pentru programul de instruire, ceea ce înseamnă să soldaţii ucraineni se pot antrena cu arme pe care le vor utiliza pe linia frontului.

De asemenea, Regatul Unit va dona haine şi echipament pentru a-i sprijini pe soldaţii ucraineni în instruirea lor şi în desfăşurarea lor în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

12 aug 2022, 23:01 in Știri
Actrița Anna Heche a murit 
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0