Forțele aeriene mexicane în România: Întoarcerea cetățenilor evacuați din Ucraina este complicată

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Forțele aeriene mexicane în România: Întoarcerea cetățenilor evacuați din Ucraina este complicată
Forțele aeriene mexicane în România: Întoarcerea cetățenilor evacuați din Ucraina este complicată

Pe un frig arzător, avionul Forțelor Aeriene Mexicane așteaptă sosirea compatrioților în România pentru a-i transporta cu bine „acasă”. Avionul mexican este la București pentru a transfera cetățenii care doresc să facă acest lucru în țara lor. Primul pas din așa-numita "operațiune de salvare" lansată de guvernul președintelui López Obrador pentru această acțiune umanitară în fața războiului dintre Rusia și Ucraina a fost deja făcut. 

Acum lipsește doar transferul în această capitală a acelor mexicani care doresc să se întoarcă în țara lor natală.

Ca orice operațiune de anvergură internațională, cum este aceasta, salvarea mexicanilor nu este un lucru ușor. Aici, la București , al zecelea oraș ca mărime din Uniunea Europeană , nu a ajuns până acum nici unul dintre acei conaționali care și-au părăsit casele din Ucraina. Logistica este atent planificată și, prin urmare, necesită răbdare și timp. 

Criza din această parte a Europei de Est face necesară pășirea cu atenție. Este încă prea devreme pentru a estima câte persoane vor urca la bordul avionului Boeing 737-800 al Forțelor Aeriene Mexicane , cu o capacitate de 160 de pasageri, care a aterizat pe aeroportul internațional din România, după o călătorie de 21 de ore din Mexico City.

 

Ambasadorul Mexicului din Ucraina se află la Kiev

 

Ambasadorul Mexicului în Ucraina, Olga García Guillén, lucrează în continuare 24 de ore pe zi de la reședința sa din Kiev, în coordonare cu omologii săi din România, Guillermo Ordorica, și cu responsabilul cu afacerile consulare din Polonia, Carlos Tena, pentru a ajuta toți mexicanii care doresc să se mute într-o zonă mai sigură. 

Se știe că există compatrioți în orașul Siret, unul dintre cele mai vechi orașe din regiune, la granița cu Ucraina. Și se așteaptă să vină și mai mulți. 

 

Avionul mexican va fi la dispoziția oamenilor până spre sfârșitul săptămânii


De fapt, planul inițial pentru ca avionul mexican să se întoarcă miercurea aceasta plin de compatrioți poate fi modificat. Dacă va fi necesar, el va mai rămâne câteva zile în România, potrivit unor oficiali din ministerul de externe, consultați pe această temă. 

În plus, negocierile dintre guvernele din America Latină cu administrația López Obrador continuă pentru ca cetățenii altor națiuni de pe continentul nostru să se poată îmbarca în zbor și să se apropie de țara lor. 

Nimic ferm deocamdată, deși intenția este de a umple acel avion mexican pilotat de căpitanul Iván Espejel Estrada cu cât mai multe persoane .  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel