Focuri de armă la Vatican, în fața mulțimii. Un individ a rupt cordonul poliției

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Au fost momente de panică, duminică, Piaţa Sfântul Petru, după ce un cetățean albanez aflat la volanul unei mașini a rupt cordonul poliției. Au fost trase focuri de armă, relatează Corriere della Sera.

Un albanez în vârstă de 39 de ani aflat la volanul unei mașini a refuzat să se supună controlului când o patrulă de carabinieri a încercat să îl oprească.

Bărbatul a fugit, iar carabinierii l-au urmărit, trăgând focuri de armă în cauciucurile mașinii. Totul s-a petrecut în fața mulțimii de turiști din zona Catedralei Sfântul Petru, unde așteptau tradiționalul Angelus al Papei Francisc.

Urmărirea s-a încheiat în Via Gregorio VII, unde albanezul a fost oprit de mașini de poliție.

Nu se cunoaște motivul 

 

Motivele pentru care albanezul s-a sustras controlului sunt necunoscute deocamdată.

O patrulă a carabinierilor observase deja, cu câteva minute înainte, bolidul care circula în mod suspect pe Corso Vittorio Emanuele. Bărbatul aflat la volan a conștientizat prezența carabinierilor și a început să mărească viteza până când a ajuns pe Via della Conciliazione: a luat-o pe banda laterală până la colonadă și apoi a lovit o altă mașină a carabinierilor, făcându-i să se izbească de o mașină blindată. În acel moment, carabinierii au înconjurat bolidul albanezului.

Acesta s-a baricadat în mașină, așa că polițiștii au fost nevoiți să spargă geamurile pentru a-l scoate afară și apoi să folosească un pistol electric pentru a-l imobiliza pe bărbatul de 39 de ani, care are cazier pentru consum de droguri, maltratare a membrilor familiei și vătămare corporală. Se pare că, în timpul fugii, și-a aruncat pe fereastră portofelul și ceasul pe care îl purta.

Se crede că albanezul era drogat

 

În stare de confuzie, probabil sub influența drogurilor, fugarul a fost dus mai întâi la secția de poliție și apoi la camera de urgență a spitalului Santo Spirito pentru examinare. Deocamdată, nu a apărut nicio legătură între comportamentul său și întâlnirea cu Angelus în fața a mii de credincioși, dar motivele fugii sale sunt în continuare investigate.

Doi polițiști, care au fost răniți pe Via Gregorio VII, în timpul urmării albanezului, au fost duși la spital pentru verificări, starea lor fiind stabilă, relatează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel