Focuri de armă la frontiera cu Ucraina: Vameșii s-au văzut nevoiți să scoate armele

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Peste 33.000 pachete țigări confiscate la frontiera de nord a României
Peste 33.000 pachete țigări confiscate la frontiera de nord a României

Polițiștii de frontieră botoşăneni au confiscat aproximativ 5.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă în valoare de peste 50.000 de lei. Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de armă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au fost implicați în două incidente. Primul a avut loc în apropierea localităţii de frontieră Dersca, unde poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane, care transportau colete voluminoase cu ţigări.

Persoanele au abandonat coletele cu ţigări şi au încercat să fugă. Polițiștii au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, fără a rezulta victime sau pagube materiale. În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au reținut un cetăţean român în vârstă de 23 de ani.

Al doilea incident a avut loc lângă localitatea Hilişeu Crişan. Mai multe persoane, care transportau colete voluminoase cu ţigări dinspre linia de frontieră către interiorul teritoriului naţional, au fost văzute de polițiști. Tras Ca să-i prindă pe fugari polițiștii au patru focuri de armă în plan vertical. Nu au fost victime sau pagube materiale.

În ambele cazuri, au fost anunţate autorităţile de frontieră din Ucraina pentru cercetarea în comun a evenimentelor.

La inventarierea tuturor bunurilor a reieşit faptul că în coletele respective se aflau ţigări, fiind stabilită cantitatea de 99.600 de ţigarete (4.980 de pachete), în valoare de 50.092 lei, bunuri ce au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel