Florin Cîțu spune că l-a propus pe Alexandru Rafila premier, dar a fost refuzat de Ciolacu

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
rafila_alexnandru_OMS
rafila_alexnandru_OMS

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat miercuri că în cadrul discuţiilor cu liderii PSD şi UDMR i-a propus lui Marcel Ciolacu numele deputatului Alexandru Rafila pentru funcţia de premier, însă acesta nu fost de acord.

Întrebat dacă a încercat să le propună celor de la PSD un alt nume de premier, cum ar fi Dan Vîlceanu, el a răspuns: "Nu. Eu i-am propus domnului Ciolacu pe Rafila, dar nu a fost de acord".

Cîţu a adăugat că este irelevant cine este propunerea PNL pentru funcţia de premier, din moment ce PSD a decis să facă prima propunere, în cazul unei rotative.

"PSD spune aşa: 'Noi vrem să avem prima propunere'. Este irelevant cine este de la PNL, dacă PSD are decizie să fie prima propunere. (...) I-am întrebat şi ei au spus că vor ca domnul Ciolacu să fie primul. Dacă dumneavoastră aveţi alte informaţii sau dacă PSD vine public şi spune: 'Noi vrem pe X de la PNL' să vină să spună şi atunci vedem", a spus liderul liberal, la sediul central al PNL. 

PSD îl voia pe Alexandru Rafila premier în decembrie 2020. De ce s-au răzgândit social-democrații? 

 

Alexandru Rafila a fost unul dintre numele propuse de PSD pentru a deveni premier în decembrie 2020, atunci când Klaus Iohannis a convocat partidele la negocieri pentru desemnarea unui premier. Președintele făcea primele consultări după alegerile parlamentare din decembrie, iar social-democrații se credeau îndreptățiți pentru a da viitorul premier pentru că au câștigat alegerile parlamentare cu 28,9%. Ei au fost urmați imediat de PNL cu 25.19% și USR-PLUS cu 15.37%. 

Marcel Ciolacu spunea la momentul respectiv că el, ca președinte al partidului, nu se va afla printre propunerile de premier ale partidului, în schimb era pronunțat pentru prima oară în această postură numele lui Alexandru Rafila, cel care până la intrarea în PSD ocupa funcția de reprezentant al OMS în România. 

„Avem patru nume pentru funcția de premier: domnul Grindeanu, domnul Tudose, domnul Dâncu și domnul Rafila. Urmează să discutăm în interiorul partidului. Decizia mea clară, e că eu nu voi fi una dintre nominalizări. Vom vedea miercuri, în interiorul partidului, care este nominalizarea de premier”, spunea Ciolacu în urmă cu un an.

Se pare că timpul petrecut de Marcel Ciolacu în fruntea PSD i-a schimbat aspirațiile șefului social-democrat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel