Florin Cîţu: România nu trebuie să accepte un compromis sau o soluţie parţială în ceea ce priveşte aderarea la Schengen

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Florin Cîţu: România nu trebuie să accepte un compromis sau o soluţie parţială în ceea ce priveşte aderarea la Schengen
Florin Cîţu: România nu trebuie să accepte un compromis sau o soluţie parţială în ceea ce priveşte aderarea la Schengen

Fostul premier Florin Cîţu afirmă că România nu trebuie să accepte un compromis sau o soluţie parţială în ceea ce priveşte aderarea la Schengen.

"AJUNGE! România nu trebuie să accepte un compromis sau o soluţie parţială. Orice compromis sau soluţie parţială înseamnă că iar am pierdut. România MERITĂ să fie membru cu drepturi depline în spaţiul Schengen. Aceleaşi drepturi pe care le au Germania, Franţa, Olanda, Austria etc", a scris fostul lider liberal, joi, pe pagina sa de Facebook.

Situaţia actuală a spaţiului Schengen şi posibila extindere a zonei de liberă circulaţie din Uniunea Europeană prin aderarea Croaţiei, României şi Bulgariei se află pe agenda reuniunii miniştrilor europeni de Iterne de joi de la Bruxelles. Aceştia analizează, printre altele, rutele de migraţie şi situaţia refugiaţilor ucraineni. 

Vezi și

 

Austria va vota împotriva aderării României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen: „Veto-ul ţării mele este un apel de urgenţă”

 

Ministrul de interne austriac Gerhard Karner a anunţat joi dimineaţă că va vota împotriva aderării României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen în reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), care se desfăşoară la Bruxelles, transmite AFP.

El reafirmase miercuri, la postul public de radio austriac ORF, hotărârea Vienei de a se opune prin veto aderării României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, din cauza creşterii migraţiei ilegale anul acesta. Potrivit ministrului austriac, veto-ul ţării sale este „un apel de urgenţă” către Comisia Europeană pentru a lua măsuri care să conducă la un control mai eficient al frontierelor externe ale Uniunii Europene în vederea frânării intrărilor ilegale ale migranţilor pe teritoriul blocului comunitar, în special pe ruta balcanică.

„Voi vota astăzi împotriva extinderii Spaţiului Schengen cu România şi Bulgaria. Avem un sistem care din multe puncte de vedere nu funcţionează şi care s-ar strica şi mai mult. În Austria avem peste 100.000 de treceri ilegale de frontieră în acest an, din care 75.000 nu sunt înregistrate. Acesta este un indiciu că sistemul nu funcționează. Cred că ar fi greşit să extindem sistemul Schengen în acest moment”, a declarat astăzi Gerhard Karner presei din Austria.

Austria este singura ţară din UE care se opune intrării României în spaţiul Schengen. În cazul Bulgariei, opoziţia este exprimată şi de către Olanda.

Continuă știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel