Florin Cîțu, pe urmele rețelei de falsificatori de certificate de vaccinare: „Inadmisibil!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Florin Cîțu intervine în scandalul rețelei de falsificatori de certificate de vaccinare și precizează că va trimite Corpul de control al prim-ministrului, pentru că ceea ce se întâmplă i se pare „inadmisibil”.

„Am cerut Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției să vorbească cu Ministerul Public și Ministerul Sănătății. Mie mi se pare inadmisibil că așa ceva se întâmplă. Avem atâtea instituții care au primit resurse de la bugetul de stat și la MApN și la Ministerul Public și aceste lucruri (reețele de falsificatori de certificate de vaccinare - n.r.) sunt descoperite de un jurnalist. Nu se poate să avem atâtea forțe de ordine, oameni care sunt sau instituții care ar trebui să se ocupe să descopere aceste rețele”, spune Florin Cîțu.

El precizează că trimite Corpul de Control al prim-ministrului pentru a analiza situația.

O anchetă Digi24 dezvăluie o rețea de falsificatori de certificate de vaccinare. Un jurnalist a descoperit, în rețeaua rusească Telegram, un grup cu peste 600 de membri în care se face trafic cu documente care atestă în fals vaccinarea. Certificatul, vândut cu 100 de euro, apare ca înregistrat într-un centru de vaccinare din Capitală, iar serul fictiv administrat este Johnson&Johnson. Poliția a deschis dosar penal, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel