Florin Cîţu anunţă relaxări pentru toți românii începând cu 1 iunie, indiferent de zonă

Andreea Cosma |
Data publicării:

Din 1 iunie vor exista relaxări pentru toți românii, indiferent de zona în care sunt, spune premierul Florin Cîţu: „nu avem nicio scuză să nu atingem ținta de persoane vaccinate pe care ne-am propus-o până pe 1 iunie”.

Florin Cîţu a spus, marți, la Satu Mare, că Bucureștiul a coborât sub rata de infectare 1,5 la mie, ceea ce înseamnă că această campanie de vaccinare este de succes.

„Singurul lucru care s-a modificat în ultima lună a fost această campanie de vaccinare, este singurul element nou care explică evoluția ratei de infectare din România, ceea ce înseamnă că și presiunea pe spitale a scăzut, că suntem mai aproape de a reveni la normalitate. Avem dozele necesare și nu avem nicio scuză să nu atingem ținta pe care ne-am propus-o la 1 iunie pentru a ne relaxa sau a face un pas important către relaxare. Pandemia va trece, contează acum să pregătim resursele pentru ceea ce urmează”, afirmă premierul.

 

Florin Cîţu: Vor exista din 1 iunie relaxări pentru toți românii, indiferent de zona în care sunt

 

Este nevoie să fie accelerat ritmul creșterii economice, acesta fiind și motivul pentru care Cîțu merge la Bruxelles: „pentru a mă asigura că resursele pe care România le va primi vor merge în acele sectoare cu cea mai mare posibilitate din economie”.

După un an în care autoritățile s-au concentrat pe sănătate, urmează o perioadă importantă pentru România în care se vor concentra pe economie: „România trebuie să facă pași importanți în procesul de convergență care a fost încetinit după 2007 și nu avem nici o scuză. (...) Avem priorități care vor avea trei surse de finanțare: PNRR, bugetul statului și fonduri europene. Nu vreau să mai avem astfel de situații (un proiect din Satu Mare început în 2015 care trebuia terminat în 2019 și nu este gata nici acum - n.r.)”.

Întrebat despre eventualele relaxări zonale, Cîțu a răspuns: „Încă nu am vorbit despre cum se vor lua aceste măsuri de relaxare. Discutăm mai multe scenarii pe care le avem pe masă. Ceea ce este important de înțeles pentru toți românii este că de la 1 iunie vor exista relaxări pentru toți românii, indiferent de zona în care sunt”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel