UPDATE. Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Florin Cîțu și-a depus mandatul din funcția de președinte al Senatului, au precizat surse din conducerea PNL.

UPDATE, 11:08

 

„Președintele Senatului, Florin Cîțu, și-a anunțat demisia”, a anunțat liderul PNL, Nicolae Ciucă. El a precizat că interimatul șefiei Senatului va fi asigurat de Alina Gorghiu.

„Ținând cont de activitatea guvernamentală și parlamentară, de responsabilitatea PNL și de nevoia de coerență a măsurilor care trebuie luate la nivelul guvernului și în deplină concordanță cu deciziile luate politic la nivelul coaliții, au avut loc discuții, au avut loc dezbateri și în urma acestor discuții, președintele Senatului, Florin Cîțu, și-a anunțat demisia”, a anunțat liderul PNL, Nicolae Ciucă.

El a precizat că funcția de președinte al Senatului, cu delegare de atribuții, va fi exercitată de Alina Gorghiu.

 

UPDATE, 11:00

 

Florin Cîțu spune că va face în continuare politică. El spune că Nicolae Ciucă și Lucian Bode i-au cerut demisia: „Nu am vrut să-i pun pe colegi în situația penibilă să voteze împotriva conducerii partidului”.

„Președintele partidului și secretarul general mi-au cerut demisia. Mi s-a spus că mi s-a retras sprijinul partidului. Este o funcție politică. Bineînțeles că, în aceste condiții, nu am vrut să-i pun în situația penibilă pe colegii mei, pe unii dintre ei, să voteze împotriva conducerii paidului”, spune Florin Cîțu.

El precizează că i s-a reproșat că a făcut declarații, „aceleași de ani de zile, împotriva unor măsuri care fac rău românilor”.

„Politică (o să fac mai departe - n.r.), exact ce am făcut înainte. Acestea sunt funcții pe care le primești în urma unei activități pe care o ai, aceea de senator. Funcțiile nu sunt pe viață. (...) Să nu fim ipocriți. Astăzi rezultatele - inflație, dobânzi, perspectivele unei crize majore - nu vin din neant. Există o guvernare... Eu cred că dacă această guvernare nu era cu PSD, rezultatele ar fi fost mult mai bune”, afirmă Florin Cîțu.

El precizează că nu a vrut „niciodată” o guvernare PNL-PSD.

---------------------------------------------------- 

Florin Cîțu și-a depus, miercuri, mandatul din funcția de președinte al Senatului. Decizia sa vine după ce liderii PNL au decis înlocuirea sa de la șefia Senatului.

Lui Cîțu i se reproșa încălcarea articolului 25 din Statutul PNL, respectiv faptul că a făcut declarații critice la adresa conducerii partidului.

Cel mai probabil, Alina Gorghiu, vicepreședinte al Senatului, va prelua interimar șefia acestei camere a Legislativului.

Florin Cîțu a fost schimbat, marți, și din funcția de lider al PNL Sector 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel