Flori de salcâm în aluat de clătite: Desertul românesc original, cu parfum de mai

Flori de salcâm în aluat de clătite: Desertul românesc original, cu parfum de mai
Flori de salcâm în aluat de clătite: Desertul românesc original, cu parfum de mai

Flori de salcâm în aluat de clătite, un desert cu aromă de primăvară care aduce aroma, dar și beneficiile florilor de salcâm.

Rețeta  pentru flori de salcâm în aluat de clătite  este una cu specific românesc. Aroma, dulceața și beneficiile florilor de salcâm se împletesc delicios cu aluatul pufos de clătite. Și cum este sezonul florilor de salcâm, nu trebuie ratată această delicatesă.

Încearcă și: Clătite cu piure de cartofi: Gustarea ideală, sățioasă și foarte ieftină. „Reciclează“ inteligent resturile de mâncare

Ingrediente:

3 ouă mari,

500 ml. lapte,

2 linguri zahăr brun,

200-250 g. făină albă sau integrală,

2 linguri ulei de floarea soarelui,

un praf de sare

flori de salcâm proaspăt culese (cât de multe doriți).

Flori de salcâm în aluat de clătite - mod de preparare

 

Florile de salcâm proaspete se spală și se lasă la scurs.

Într-un castron bateți ouăle cu zahărul și un praf de sare.

Se adaugă făină cernută puțin câte puțin și se amestecă cu telul, având grijă să nu se formeze cocoloașe.

Când compoziția se îngroașă începeți să adăugați puțin câte puțin din lapte și ulei, până când terminați toată cantitatea. Puteți adapta grosimea aluatului in funcție de cât de subțiri vreți să fie clătitele. Dacă vreți să obțineți clătite mai subțiri trebuie să aveți o compoziție mai fluidă. Puteți să nu adăugați tot laptele sau să mai adăugați puțină apă minerală. Pentru clătite mai groase compoziția trebuie să fie mai densă. Țineți cont și de faptul că dacă compoziția este lăsată să se odihnească, ea se mai îngroașă.

Încearcă și: Blinî din dovlecei. O plăcintă delicioasă, ușor de preparat la tigaie, cu aluat de clătite: Vei uita de banalele chifteluțe

Cel mai parfumat desert românesc

 

Se adaugă florile de salcâm spălate și scurse bine și se amestecă bine compoziția. Se lasă compoziția la odihnit timp de 30 de minute, la frigider.

Puneți tigaia pe foc și lăsați-o să se încingă. Ungeți tigaia cu ulei folosind o pensulă.

Turnați cu polonicul sau cu o cană aluatul de clătite în tigaia bine încinsă. Când clătita devine aurie pe margini, își pierde luciul și devine opacă.

Întoarceți clătitele folosind o spatulă. Mai coaceți clătită până devine rumenă.

Se pot servi simple, pentru că florile de salcâm conferă și dulceață și savoare, sau puteți să le serviți cu dulceață de salcâm sau puțină miere de salcâm, dacă le doriți mai dulci.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy