Firmă din România, fabrică de 100 milioane $ în SUA

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Producătorul Alexandrion construiește în SUA o fabrică de băuturi alcoolice a cărui investiție totală va ajunge la 100 de milioane de dolari, informează presa americană.

Producătorul de alcool din România, Alexandrion Group, a obținut aprobarea planului de urbanism de la Consiliul orașului Carmel pentru proiectul fabricii de distilare de 100 de milioane de dolari, din districtul Putnam. 

Reprezentanții companiei declară că intenționează să cheltuiască 40 de milioane de dolari pentru construirea unei distilerii de 118,400 de metri pătrați de pe dealul 39 din Carmel, care va include și un centru de vizitare și săli de degustare. Cu toate acestea, compania spune că investiția este estimată la aproximativ 100 milioane USD pentru noua distilerie din S.U.A., care va produce băuturi spirtoase premium adaptate pieței din S.U.A., cum ar fi whisky, bourbon, gin, brandy și vodcă. Băuturile produse în distileria Carmel vor fi exportate și în cele 50 de țări în care Alexandrion Group le livrează în prezent, afirmă compania.

"Suntem bucuroși să vă anunțăm că am atins un alt punct de referință în planurile noastre pentru SUA, ceea ce ne apropie de obiectivul nostru de a ne deschide noua noastră distilerie. Aprobarea planului este primul pas și, cu sprijinul autorităților americane, ne așteaptăm să finalizăm acest proiect până în 2020 ", spune Nawaf Salameh, președintele grupului Alexandrion.

Grupul Alexandrion trebuie să obțină în continuare permisele de construcție și, de asemenea, să treacă peste dispozițiile din Legea privind controlul băuturilor alcoolice din statul New York în ceea ce privește regulamentul casei asociate, care este incompatibilă cu legislația federală, au declarat reprezentanții Alexandrion. 

"Credem cu tărie că autoritățile din New York ne vor ajuta la rezolvarea acestei probleme. Vrem să continuăm activitățile în afara Statelor Unite. Avem nevoie de o excepție de la regulament pentru ca acest proiect să avanseze ", spune Salameh.

Noua distilerie va crea mai mult de 100 de locuri de muncă. Statul New York a anunțat că Alexandrion Group a ales Putnam County pentru distileria din S.U.A. la sfârșitul lunii iunie, relataeză publicația globest.com 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel