Firea, mesaj pentru românii din diaspora: "Nu cred că..."

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
gabriela firea
gabriela firea

Gabriela Firea: "Acest mesaj trebuie să-l transmitem românilor de peste graniţă: că îi iubim, îi preţuim, ne gândim la ei"

Gabriela Firea vine cu o replică decisivă după ultimele tensiuni de pe scena politică, lucruri care au inflamat opinia publică, subliniind faptul că nu aşa îi conving politicienii pe românii din diaspora să se întoarcă acasă.

"Fiecare în parte, cei care reprezentăm autoritatea publică, fie că suntem aleşi, fie că suntem numiţi, avem o răspundere. Şi cred că, dacă ne facem, fiecare în parte, datoria, rezultatul va fi unul deosebit. Dacă însă, românii din afara graniţelor vor observa că în ţară - chiar dacă vin investiţii, chiar dacă facem mai multe şcoli, mai multe străzi, mai multe spitale -  este permanent o stare de instabilitate, o stare incertă, un conflict social şi o tensiune în societate, nu cred că le dăm un bun exemplu românilor. 

Eu cred că dimpotrivă, îi mânăm să se gândească de două ori dacă să se întoarcă în ţară sau să vină doar în vacanţe, pentru Delta Dunării, pentru Maramureş, pentru mânăstirile din Moldova, pentru litoral şi pentru munţii noştri", a declarat Gabriela Firea, la finalul unui eveniment organizat la Guvern.

Să  lăsăm la o parte tensiunile şi certurile interne şi încercăm să fim mai constructivi

"Cred că în primul rând prin felul în care ne manifestăm dăm un bun exemplu şi le transmitem un mesaj bun românilor din afara ţării: prin civilizaţia limbajului, prin decenţa cu care ne exprimăm şi prin faptul că nu încercăm să scoatem din orice situaţie un avantaj propriu sau permanent să criticăm şi să-i scoatem la tablă pe ceilalţi care muncesc. Eu cred că acest mesaj trebuie să-l transmitem românilor de peste graniţă: că îi iubim, îi preţuim, ne gândim la ei, muncim şi lăsăm la o parte tensiunile şi certurile interne şi încercăm să fim mai constructivi", a declarat Gabriela Firea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel