Filosoful Șora, imagini dureroase în Piața Victoriei-foto în articol

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Rareș Bogdan a publicat imagini dureroase cu filosoful Mihai Șora de la protestul din Piața Victoriei.

Așa a ajuns să fie întâmpinat marele filosof: cu gaze lacrimogene! Este o lecție nemeritată pe care o primește la vârsta 101 de ani ca răsplată pentru că vrea să-și apere țara. Imaginile nu mai au nevoie de niciun comentariu.

Amintim că în dimineața zilei de vineri, Mihai Șora publicase un mesaj pe Facebook prin care își avertiza urmăritorii că îi "așteaptă o zi grea".

”Bună dimineața, copii! Sper că sunteți voioși și odihniți. Ne așteaptă o zi grea. M-am gândit deseori la ziua aceasta. Și, de fiecare dată, cu strângere de inimă: oamenii care vin să protesteze împotriva hoției, a corupției ucigașe, oamenii aceștia care trăiesc, chinuiți de dor, departe de casă, sunt, poate, aceiași care au stat odinioară la cozi infernale pe trotuarele ambasadelor noastre, așteptând să voteze. Legea electorală a rămas tot beteagă, de hoți și mârșavi încă n-am scăpat, țara înapoi nu ne-am luat-o, dar unii dintre noi mai stăm în picioare.

Cei care vin astăzi de peste hotare sunt cei care au deprins gustul libertății, care știu ce înseamnă munca cinstită și demnitatea. – Stelele fixe ale oricărui om întreg. Oamenii aceștia vin acasă pentru că își iubesc țara, pentru că le pasă. Iar voi – bucureșteni care ați obosit și v-ați pierdut speranța – ar trebui să fiți astăzi în Piață măcar din respect pentru ei, dacă nu din dragoste pentru țara voastră.

P.S. Ne vedem la Girafă (– mamifer cu șira spinării vigilentă și dreaptă)”, scrisese filosoful pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel