Filmul uciderii Dariei Dughina de agenta Natalia Vovk: s-a cazat în bloc cu victima, a filat-o, apoi a fugit în Estonia

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un tribunal din Moscova a decis miercuri arestarea în lipsă a cetăţenei ucrainene Natalia Vovk, acuzată că a comis în august atentatul care a ucis-o pe Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, scriitor naţionalist rus apropiat al Kremlinului, relatează agenţia TASS, citată de EFE.

Natalia Vovk, care potrivit Moscovei a acţionat ca agentă a serviciilor secrete ucrainene, a fost dată în urmărire internaţională în urma deciziei tribunalului rus, ce a acuzat-o de asasinat motivat de ură politică.

Daria Dughina a fost ucisă pe 21 august, după ce autoturismul pe care-l conducea a explodat într-un atentat a cărui ţintă a fost de fapt tatăl său. Ei participaseră la un eveniment în apropiere de Moscova, iar de acolo Aleksandr Dughin urma să plece împreună cu fiica sa cu acelaşi autoturism, dar în final a plecat cu o altă maşină.

Agenta ucraineană s-ar fi cazat cu fiica de 12 ani pentru a nu atrage atenția



Potrivit investigaţiei efectuate de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), ''crima a fost pregătită şi comisă de serviciile secrete ucrainene'', iar autorul ei a fost identificat drept un cetăţean ucrainean, Natalia Vovk, născută în 1979.

Aceasta a sosit în Rusia pe 23 iulie 2022 împreună cu fiica sa în vârstă de 12 ani, a închiriat un apartament în blocul unde locuia victima sa, pe care de atunci a urmărit-o în acţiunea de planificare a atentatului.

Imediat după comiterea acestuia, susţine tot FSB, agenta ucraineană a trecut graniţa în Estonia cu acelaşi autoturism cu care intrase în Rusia şi la care între timp schimbase de trei ori plăcuţele de înmatriculare.

Ucraina a negat orice implicare în acest asasinat, negând şi relatări apărute în presa rusă conform cărora Natalia Vovk este membră în regimentul Azov, o unitate de extremă-dreaptă integrată în armata ucraineană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel