Fifor, INTERVENȚIE în cazul Caracal: "Nepricepere și INDOLENȚĂ"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ministrul interimat de Interne Mihai Fifor a declarat marți, la "Marius Tucă Show", că în cazul intervenției de la Caracal a reieșit multă eroare umană, nepricepere multă și indolență multă. 

"A fost un șir nefericit de erori, proastă comunicare, a fost cel mai nefericit mixt de neconcordanțe posibil, care s-a soldat cu moartea Alexandrei, lucru pe care îl regretăm", a spus Mihai Fifor, la "Marius Tucă Show".

"Tot acest șir de erori a arătat breșe, fie că discutăm de STS, Poliție, jandarmi. Am văzut că acest lanț al sistemului nu funcționează. Sigur că putem face destituiri, încercăm să îi pedepsim pe cei care au greșit, dar încercăm să învățăm din ce a fost la Caracal. A fost eroare umană multă, nepricepere multă, indolență multă. Cercetarea din Poliție pe care o facem va arăta toate aceste chestiuni", a mai spus Mihai Fifor, despre cazul de la Caracal.

Polițiștii au fost acuzați că au intervenit cu întârziere în cazul de la Caracal, neputând să salveze viața Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani care a apucat să își anunțe răpirea la 112.

Adjunctul Poliției Olt Nicolae Alexe a fost acuzat că a apelat la o firmă de pază pentru a afla locația mașinii suspecte, lucru ce a întârziat salvarea, iar din datele primite a ajuns la trei locații greșite aparținând membrilor unui clan.

Totodată, dintre neregulile constatate au fost cele legate de lipsa de reacției sau reacție întârziată, modul în care polițiștul care a preluat apelul Alexandrei la 112 a vorbit cu aceasta sau organizarea dezastruoasă a operațiunilor.

În urma cazului Caracal au demisionat sau au fost demiși: Ministrul de Interne- Nicolae Moga, șeful și adjunctul Poliției Olt, șeful Poliției Caracal, prefectul și subprefectul de Olt, iar mai târziu, pentru declarațiile făcute, ministrul Educației Ecaterina Andronescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel