Feminicidul, o problemă în Italia. Încă o femeie ucisă de partenerul ei: "Ce am făcut? Am ucis-o. E moartă"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Spania. Ancheta exclude violența de gen în cazul româncei strangulate la Roquetas (Almería)
Spania. Ancheta exclude violența de gen în cazul româncei strangulate la Roquetas (Almería)

Un alt episod de feminicid, de data aceasta în Sardinia, unde o femeie a fost înjunghiată mortal de partenerul ei. Italia a raportat 79 de femei ucise în context familial sau afectiv, în 2022.

A avut loc încă un feminicid, al 46-lea de la începutul anului și al doilea în Sardinia în 2022. Toate acestea nu departe de o procesiune în memoria celor care au murit în războaie. Polițiștii locali au fost primii care au ajuns la locul faptei.

Victima era o femeie de 48 de ani, care a murit din cauza rănilor provocate de mai multe lovituri de cuțit aplicate de partenerul ei, un bărbat de 50 de ani.

 

Crima din Cagliari, martorii i-ar fi auzit pe cei doi certându-se des

 

O femeie sârbă în vârstă de 48 de ani, a fost ucisă în adăpostul extraordinar (Cas) pentru migranți, pe care îl împărțea cu partenerul ei.

Bărbatul a folosit un cuțit ca armă a crimei. Stevan Sajn, de asemenea de origine sârbă, a fost reținut de polițiști după crimă. Motivul actului este încă necunoscut, dar un martor, un cetățean algerian care fusese oaspete în aceeași casă, a declarat că i-a auzit certându-se des.

Se pare că bărbatul era foarte gelos. Cei doi ajunseseră la Capoterra la sfârșitul verii, iar unii locuitori își amintesc că i-au văzut stând unul lângă altul pe băncile din Piața Bisericii.

Nimic care să sugereze vreun dezacord între ei. În interiorul centrului, în schimb, se auzeau adesea certuri între cei doi. Astăzi, fata algeriană care ocupa camera dinaintea lui Stevan și a lui Slobodanka venise să-și ia ultimele bagaje pe care le lăsase înainte de a pleca: o găsise pe ea așezată pe pat și pe el lângă ea, îi salutase, dar fără să observe nimic care să dea de înțeles ce avea să se întâmple în continuare.

În jurul orei 12.00, bărbatul a luat un cuțit și și-a înjunghiat partenera, lăsând-o într-o baltă de sânge în camera pe care o împărțeau de câteva luni. Sajn a fost oprit în timp ce încă mai avea cuțitul însângerat în mână și, fără să opună rezistență, a continuat să repete într-o italiană stricată: "Ce am făcut? Am ucis-o. E moartă", ducându-și mâinile la cap.

La fața locului, pe lângă carabinierii de la secția locală, s-au deplasat militarii Ris și medicul legist Roberto Demontis, în timp ce magistratul de serviciu, Diana Lecca, a deschis un dosar pentru omor. Abia în următoarele ore, având în vedere mărturiile culese și interogatoriul bărbatului, se vor înțelege contururile cazului.

 

Prea multe femei ucise în Italia în 2022

 

Un episod care, la exact două săptămâni de la asasinarea româncei Alexandra Elena Mocanu la Bolzano, ucisă de soțul ei albanez, reaprinde lumina reflectoarelor asupra problemei uciderii femeilor. Tragedia a avut loc la aproximativ 15 zile înainte de Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, care se sărbătorește la 25 noiembrie.

Conform datelor colectate la 31 octombrie 2022, observatorul de feminicid a raportat 79 de femei ucise în context familial sau afectiv. Dintre acestea, 46, mai mult de jumătate, și-au găsit moartea în mâinile partenerului sau fostului partener, conform presei din Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel