Femeile afgane obligate din nou de TALIBANI să-și acopere fețele. Mohammad Khalid Hanafi: „Nu ne deranjați, afganii nu vor fi afectați de presiune”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
StiriDiaspora

Guvernul taliban al Afganistanului a ordonat sâmbătă ca femeile să-și acopere fața în public, revenind la o politică emblematică a regimului din trecut și intensificând restricțiile care provoacă furie în țară și în străinătate, scrie Reuters.

Un decret al liderului suprem al grupării, Haibatullah Akhundzada, a declarat că, dacă o femeie nu își acoperă fața în afara casei, tatăl ei sau cea mai apropiată rudă de sex masculin va fi vizitat și riscă să fie încarcerat sau concediat de la slujbele de stat.

"Facem apel la lume să coopereze cu Emiratul Islamic și cu poporul din Afganistan ... Nu ne deranjați. Nu aduceți mai multă presiune, pentru că istoria este martoră, afganii nu vor fi afectați de presiune", a declarat Mohammad Khalid Hanafi, ministrul pentru Propagarea Virtuții și Prevenirea Viciilor, în cadrul unei conferințe de presă.

Acoperirea ideală a feței era burqa albastră atotcuprinzătoare, care era obligatorie pentru femei în public în timpul guvernării anterioare a talibanilor din 1996-2001.

 

Majoritatea femeilor din Afganistan poartă un văl din motive religioase

 

Majoritatea femeilor din Afganistan poartă un văl din motive religioase, dar multe dintre ele din zonele urbane, cum ar fi Kabul, nu-și acoperă fața.

Talibanii s-au confruntat cu critici intense din partea guvernelor occidentale, dar și din partea unor lideri religioși și națiuni islamice, pentru că au limitat drepturile femeilor, inclusiv pentru că au ținut închise liceele de fete.

Un bărbat şi o femeie au fost ucişi cu pietre în Afganistan. Cei doi ar fi avut "relaţii ilegale"

Talibanii spun că s-au schimbat de la ultima lor guvernare, dar în ultimele luni au adăugat reglementări care limitează deplasarea femeilor fără însoțitor masculin și interzic bărbaților și femeilor să viziteze parcurile împreună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel