Femei din Italia, jefuite după ce au trimis date personale pentru un loc de muncă: Cum au căzut victimele în capcană

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Femei din Italia, jefuite după ce au trimis date personale pentru un loc de muncă: Cum au căzut victimele în capcană
Femei din Italia, jefuite după ce au trimis date personale pentru un loc de muncă: Cum au căzut victimele în capcană

Două femei din Italia care căutau disperate un loc de muncă au căzut pradă unei escrocherii ingenioase, care le-a lăsat fără economiile lor de o viață.

Două locuitoare din Tagliacozzo, în provincia L'Aquila, au fost atrase de un anunț pe internet care promitea un venit consistent pentru un program parțial, doar pentru a descoperi că au fost victimele unei înșelătorii elaborate.

Anunțul atrăgător a oferit o sumă fixă lunară de 1.200 de euro pentru un loc de muncă parțial, apelând la nevoia lor economică urgentă. În speranța de a-și găsi o soluție la problemele lor financiare, cele două femei, ambele șomere de ani buni, au răspuns la apel.

"Ofer muncă par-time după-amiaza, de la 15.00 la 19.00, sumă fixă lunară de 1.200 de euro", este textul anunțului, publicat pe internet conform presei străine.

Însă, în doar câteva minute de la conversația lor cu un presupus angajator, care ulterior și-a șters profilul, au fost solicitate să ofere date personale și documente, inclusiv informații de identificare și adeverințe de salariu. Cu toate că acestea au fost furnizate în bună credință, escrocii nu au pierdut timpul pentru a profita de datele obținute.

 

Femeile au fost jefuite atât de bani cât și de datele personale

 

Pe lângă faptul că le-au golit conturile bancare prin retrageri zilnice, una dintre victime a fost implicată și într-o plângere pentru fraudă din partea unei alte persoane, deși nu a fost conștientă de acest lucru. Documentele sale personale au fost folosite pentru a efectua achiziții frauduloase, plătindu-le cu banii furați din contul său.

Avocații Luca și Pasquale Motta, reprezentanții victimelor, au depus o plângere la poliție pentru fraudă și au declarat că aceasta ar putea fi doar vârful aisbergului, sugerând că și altele ar putea fi implicate în această înșelătorie sofisticată.

Victimele au explicat că au răspuns la anunț din disperare, căutând un venit, dar au fost amăgite de escroci care și-au șters rapid urmele. Carabinierii sunt acum pe urmele escrocilor, în timp ce victimele se luptă pentru a-și recupera pierderile și pentru a-și restabili reputația. Escrocheriile de acest gen sunt dificil de investigat și de adus în fața justiției, deoarece infractorii se ascund adesea în anonimatul online și pot evita sancțiunile legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel