FĂRĂ PRECEDENT: AEP, plângere penală pentru listele FALSE depuse de candidații la prezidențiale

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică
Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică

Florin Mitulețu Buică, șeful AEP, a explicat, luni seara, ce anume a determinat ca AEP să ia o decizie fără precedent care vizaeză falsurile din listele de semnături pentru susținerea candidaturilor la funcția de președinte al României, scrie DCNews.

Florin Mitulețu Buică, președintele AEP, a fost solicitat la Realitatea TV să explice motivația acestui demers fără precedent:

"Și la alegerile europarlamentare AEP a constatat niște similitudini, s-a așteptat rămânerea definitivă a candidaturilor și la acel moment am luat decizia să nu se sesizeze organele competente. De această dată, în ședința de astăzi a AEP s-a analizat hotărârea CCR prin care a fost admisă candidatura domnului Cataramă și, totodată, s-a spus că AEP are sarcina de a analiza organele de cercetare penală cu privire la posibile similitudini și copii în dosarele de candidaturi. Decizia a fost luată în sensul sesizării organelor competente, la acele candidaturi care duceau, prin constatările făcute de aparatul tehnic al AEP, sub numărul de 200.000 de semnături", a precizat directorul AEP.

"Este vorba de falsuri în înscrisuri prezentate autorităților (art. 292 Cod Penal - n.r.). Sunt vizați de aceste suspiciuni în principal domnul Cataramă, a cărui candidatură a fost respinsă în primă fază de BEC pentru copii xerox și similitudini în listele de susținători, apoi Miron Cozma. Iar pentru etapa de astăzi, cu excepția doamnei Bruynseels și domnul Stanoevici, doamna Maria Vină, Cătălin Sorin Ivan, Sebastian Constantin Popescu, Alexandru Cumpănașu, Ninel Peia și Bobby George Marius Păunescu. Pe parcursul a patru zile, peste 140 de oameni au lucrat în două ture astfel încât să ne asigurăm că sunt verificate amănunțit toate listele de susținători, iar în ultima noapte s-a stat până la 4.30 pentru a primi și ultima candidatură a domnului Sebastian Popescu", a încheiat intervenția telefonică la Realitatea Tv, președintele AEP, Florin Mitulețu Buică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel