Familiile celor doi muncitori, morți pe şantierul din centrul Capitalei, au aflat de la televizor despre tragedie: Am rămas amărâtă cu trei copii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
ISU Bucureşti
ISU Bucureşti

Familiile celor doi muncitori, care și-au pierdut viața, pe șantierul din centrul Bucureştiului, au povestit că au aflat de la televizor de decesul acestora. Acum, se gândesc să dea primăria în judecată. 

„A venit pe la 2 jumate într-o mare grabă să ia flexul. Şi eu i-am spus că avea o programare la medic la 5 şi a zis că ştiu, mă duc repede, tai ţeava, şi mă întorc şi am timp să ajung. Am aflat ulterior de la televizor că el murise în altă parte de unde lucra”, a declarat, pentru observator.ro, Emilia Moise este soţia muncitorului de 53 de ani. Femeia spune că soţul ei nu avea echipament de protecţie, doar bocanci şi salopete.

''Cine îmi plateşte mie viaţa omului meu că am rămas amărâtă cu trei copii. El era stâlpul casei, el ne aducea pâinica pe masă'', a declarat soţia celuilalt muncitor mort pe şantier. Bărbatul avea 58 de ani şi era instalator. Lucra pe un alt şantier, însă a fost chemat după ce s-a spart o ţeavă în şanţul unde şi-a găsit apoi sfârşitul. Potrivit rudelor, muncitorii nu ştiau că lucrările sunt ilegale şi au aflat de la televizor de decesul acestora.

Pământ surpat peste muncitori în Bucureşti. Bilanţul victimelor: doi morţi şi patru răniţi. Raed Arafat: "Va fi sesizată Inspecţia Muncii"

Doi muncitori au murit și patru au fost răniți, după surparea malului de pământ din Capitală, din zona Bibliotecii Naționale, pe data de 2 august. Raed Arafat, șeful DSU, a declarat, luni seara, la Digi 24, că ceea ce s-a întâmplat este încadrat la accident de muncă și va fi sesizată Inspecția Muncii. 

Mai mulţi muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ în faţa Bibliotecii Naţionale din Bucureşti, în timpul unor lucrări.

Surse din anchetă spun că unul dintre muncitori nici măcar nu avea instruirea necesară pentru a lucra pe şantier. Mai mult, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Ministerul Culturii au confirmat că lucrările se făceau fără contract şi fără autorizaţie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel