Familie din Botoșani, trezită din somn de mascații care au greșit adresa: "Copilul e speriat şi plânge când bate cineva la uşă"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Român răpit de ruși în Portugalia, salvat de poliție după trei zile de captivitate
Român răpit de ruși în Portugalia, salvat de poliție după trei zile de captivitate

O familie din Botoșani nu va uita niciodată dimineața zilei de 12 decembrie. Cei trei membri ai familiei (tatăl, mama și un minor) au fost treziți din somn și luați pe sus de mascații care au descins la adresa greșită. Soțul a fost pus la pământ și încătușat, înainte să-și dea seama ce se întâmplă.

În dimineața zilei de 12 decembrie,  Alexandru, soția sa și copilul de 3 ani au fost treziți de lovituri puternice în ușa apartamentului. Bărbatul a mers să deschidă ușa, moment în care doi angajați de la trupele speciale ale poliției au intrat în casă. 

"Unul dintre ei mi-a spus: culcat! M-am culcat, mi-au pus cătușele, fără să mai spună nimic. Al doilea a început să controleze prin toată casa. A trezit și copilul din somn, după care a strigat: liber! și a intrat în casă un al treilea polițist. Un comisar, cred. Era îmbrăcat în civil și, fără să se prezinte, fără nimic, mi-a spus ca au un mandat de percheziție, însă când au zis numele persoanei percheziționate, am spus că este o greșeală. Nu eram eu. Am rămas complet blocat de la şocul pe care l-am avut. Eram spectator în propria casă. Vorbeau poliţiştii cu soţia şi eu mă uitam şi nu mai ştiam ce să zic. Parcă eram cine ştie ce criminal", a povestit bărbatul, la câteva ore după eveniment, citat de  monitorulbt.ro

 

Cei doi soți au realizat rapid ce se întâmplase

 

Panicată de ceea ce se întâmpla, soția i-a cerut ofițerului să se legitimeze. Acesta ar fi refuzat și a părăsit locuința în care poliţiştii au descins din greșeală. Speriați, cei doi soți au realizat rapid ce se întâmplase. Familia locuiește pe o alee care are același nume cu o stradă. Ei stau la apartamentul 7, cel vizat este tot 7, doar că unul este la parter, altul la etajul unu. Unul pe o alee, altul pe o stradă. 

"Replica lor a fost ceva de genul ne pare rău, se mai întâmplă să greșim adresa. Eu știu că mai greșesc adresa cei de la pizza, dar Poliția? Nici măcar nu s-a prezentat", a spus soția bărbatului.

"La noi pe uşă scrie numărul 7. Poliţistul ne-a spus să ne schimbăm numărul de pe uşă, că nu e corect. Domnule, dar eu nu ştiu unde stau, trebuie să vii tu să îmi spui unde? I-a zis soţia să iasă afară la intrarea în bloc şi să vadă scris mare, cu litere îngroşate, strada, cu număr şi scară, tot. Ei căutau aleea, un alt etaj, chiar şi un alt nume. Apoi, tot el, i-a spus soţiei că e cam recalcitrantă şi să se calmeze", a declarat Alexandru M., pentru jurnaliștii publicației Monitorul de Botoșani.

 

Polițiștii au recunoscut greșeala

Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoșani au fost înștiințați de producerea evenimentului, aceștia admițând că existența celor două adrese foarte apropiate i-a pus în dificultate.

"În dimineața zilei de 12 decembrie 2021, cu prilejul punerii în aplicare a unui mandat de percheziție domiciliară, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale, însoțiți de efective ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au descins în mod eronat la o alta locuință, fiind confundată categoria de adresă (Alee/Stradă). În timpul intervenției nu s-au produs distrugeri, accesul în apartament fiind permis de către proprietar", a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, conform ziarului local.

Reprezentanții IPJ au precizat că situaţia este una unică pentru oamenii legii din judeţ.  "Este o situație regretabilă, cu care nu ne-am mai confruntat până în prezent, iar proprietarul locuinței a fost asigurat de toată disponibilitatea polițiștilor în ceea ce privește acest caz", a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

 

Familia nu vrea să lase lucrurile așa

 

Bărbatul călcat de mascați nu vrea să lase lucrurile așa. Omul a mers la sediul poliției, pentru a depune plângere împotriva celor care au dat buzna peste familia lui: "Vreau să îmi contactez și un avocat, pentru violare de domiciliu. Nu este normal să se întâmple așa ceva. Soției i-a crescut tensiunea, a trebui să îi dau medicamente, copilul e speriat şi acum plânge oricând bate cineva la uşă. Vreau să merg cu el la un psiholog”, mai scrie sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel