Faimoșii câini salvatori mexicani cu ochelari de protecție, detașați pentru o misiune eroică la cutremurul din Turcia

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Faimoșii câini salvatori mexicani cu ochelari de protecție, detașați pentru o misiune eroică la cutremurul din Turcia / Foto: Captură video youtube
Faimoșii câini salvatori mexicani cu ochelari de protecție, detașați pentru o misiune eroică la cutremurul din Turcia / Foto: Captură video youtube

Faimoșii câini de căutare și salvare din Mexic au zburat în Turcia și Siria pentru a ajuta la localizarea celor încă prinși sub dărâmături după cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade de luni, care s-a soldat cu 11.000 de morți.

Un avion care transporta 16 câini specialiști în salvare a decolat marți din Mexico City, potrivit BBC, mulți dintre eroii cu patru picioare fiind deja îmbrăcați în iconicele lor ochelari de protecție și botine, potrivit secretarului de stat pentru afaceri externe al Mexicului, Marcelo Ebrard.

"Inima echipei noastre de salvare zboară în prezent spre Turcia", a declarat Ebrard, conform CNN.

De asemenea, la bordul zborului se aflau experți în căutare și salvare din armata mexicană, membri ai marinei mexicane, precum și "cinci oficiali ai Ministerului de Externe și 15 membri ai Crucii Roșii", se arată într-un comunicat de presă al guvernului.

 

 

 

Echipa de canini din Mexic este renumită pentru abilitățile lor incredibile în caz de dezastru

 

Echipa de canini de mare clasă este renumită în Mexic pentru abilitățile lor incredibile în caz de dezastru, națiunea din America Centrală fiind predispusă la cutremure la fel ca Turcia și Siria.

Îndrăgiții câini au cucerit inimile mexicanilor după cutremurul din această națiune, când au salvat viețile a zeci de oameni prinși sub rămășițele clădirilor prăbușite.

Frida, un labrador retriever galben, a câștigat recunoaștere internațională pentru că a salvat peste 50 de vieți în cadrul operațiunilor sale în mai multe națiuni în urma unor dezastre naturale.

A murit anul trecut, după ce s-a retras cu onoare, însă prietenii ei cu patru picioare au continuat misiunea de a-i ajuta pe cei aflați în suferință.

Dar Mexicul nu este singura națiune care trimite câini în prima linie pentru a ajuta eforturile de salvare din Turcia și Siria.

Marea Britanie, SUA, Croația, Cehia, Germania, Grecia, Libia, Polonia și Republica Cehă și-au trimis propriile echipe de salvare canină și conductori pentru a ajuta.

 

 

 

Câinii sunt antrenați să își urmeze nasul pentru a adulmeca supraviețuitorii și cadavrele

 

Câinii sunt deosebit de utili în zonele în care utilajele ar putea disloca dărâmături, punând în pericol viețile celor care sunt încă prinși sub ele.

Atunci când găsesc un om, ei își alertează conductorii prin lătrat și zgârieturi pe jos pentru a arăta unde ar putea fi prinsă o persoană.

Oficialii mexicani spun că misiunea lor este "de a salva vieți".

De asemenea, câinii pot detecta cadavrele pentru a fi recuperate, dar oficialii speră că desfășurarea lor rapidă îi va ajuta pe salvatori să salveze persoanele blocate înainte de a fi prea târziu.

Câinii au aterizat în Turcia cu doar câteva ore în urmă și sunt deja ocupați la lucru cu salvatorii și cu conductorii lor, conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel