Facebook amenință Australia. Le va bloca distribuirea știrilor. Iată în ce condiţii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
sigla_facebook
sigla_facebook

Facebook și-a avertizat utilizatorii că i-ar putea împiedica să distribuie știri locale sau internaționale dacă țara va adopta o nouă lege, care ar obliga compania condusă de Mark Zuckerberg să plătească pentru conținutul companiilor mass-media, scrie CNN.

 

„Aceasta nu este prima noastră opțiune, este ultima”, a anunțat luni Will Easton, directorul executiv al Facebook pentru Australia și Noua Zeelandă, adăugând că „însă este singura cale prin care ne putem proteja de un deznodământ care sfidează logica și pe termen lung va dăuna, nu ajuta, sectorului media și de știri din Australia”.

Anunțul reprezintă o nouă escaladare dramatică a tensiunilor dintre Australia și gigantul social media cu privire le proiectul de lege anunțat în luna iulie. Propunerea politicienilor australieni le-ar permite anumitor companii media să negocieze individual sau colectiv cu Facebook și Google sau să ceară arbitraj dacă nu pot ajunge la o înțelegere după trei luni.


Şi Google şi-a avertizat utilizatorii luna trecută 

 

Google și-a exprimat de asemenea opoziția față de legislație, avertizându-și utilizatorii luna trecută că aceasta le-ar putea efectua abilitatea de a efectua căutări cu motorul companiei și că ar putea avea „consecințe” pentru utilizatorii Youtube. 
Ambii giganți tech argumentează că legislația este îndreptată împotriva lor și că le-ar obliga să plătească mass-media pentru conținut, Google și Facebook afirmând că deja fac destule pentru a susține presa din Australia.

Șeful Trezoreriei din Australia, Josh Frydenberg, a răspuns anunțului Facebook susținând că reformele ar ajuta la „crearea unui peisaj media mai sustenabil”. „Australia face legi care să fie în interesul nostru național. Nu răspundem la coerciție sau amenințări indiferent de unde vin”, a adăugat acesta într-un comunicat.

Însă Easton afirmă că „legea propusă este fără precedent în amploarea sa și urmărește să reglementeze fiecare aspect al modului în care companiile tech desfășoară afaceri cu companiile de știri”. Legea a trecut de faza consultărilor publice luna trecută, urmând să fie finalizată și trimisă parlamentului unde legiuitorii vor vota dacă să o adopte sau nu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel