Fabrică japoneză de acumulatori, investiție de șase milioane de euro, într-un oraș din România: Se vor crea peste 300 de locuri de muncă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: Ambasada României la Tokyo / MAE
Sursa foto: Ambasada României la Tokyo / MAE

Compania japoneză Tamura Corporation anunţă oficial investiţia într-o fabrică de acumulatori, în Feteşti-Gară. Investiţia iniţială este de 6 milioane euro.

Tamura Corporation, unul dintre cei mai mari producători de componente electronice din Japonia, a anunţat oficial înfiinţarea unei filiale în România pentru a produce încărcătoare de baterii pentru sculele electrice, ca răspuns la cererea în creştere din Europa, noua fabrică urmând să fie inaugurată în noiembrie 2024, potrivit Antena 3 CNN.

Fabrică japoneză, investiție majoră la Fetești-Gară

 

Filiala din România, Tamura Electronics Romania SRL, cu sediul în Feteşti-Gară, Ialomiţa, a solicitat ajutor de stat pentru derularea proiectului, valoarea investiţiei în noua fabrică fiind aproximativ şase milioane euro. 

Unitatea de producţie va avea aproximativ 300 angajaţi.

Într-o etapă ulterioară a dezvoltării companiei, vor fi investite încă aproximativ 15 milioane euro.

Șefii Tamura spun că vor muta din China o parte din producție în orașul Fetești, fiindcă aveau nevoie de o nouă capacitate de producție în UE, compania având mici fabrici în Germania și Cehia.

În acest moment, Tamura aşteaptă evaluarea Cererii de acord pentru finanţare trimisă Ministerului Finanţelor din România. 

Nu este singura investiție mare așteptată în România. Grupul finlandez Nokian Tyres a anunţat, la finele anului trecut, că va investi 650 de milioane de euro pentru a construi în România, la Oradea, o nouă fabrică de anvelope pentru autoturisme, informează Reuters.

Altă investiție străină, de 650 milioane euro, în România



Viitoarea fabrică va avea capacitatea de a produce şase milioane de anvelope pe an, iar primele anvelope ar urma să iasă de pe liniile de fabricaţie în a doua jumătate a lui 2024, în timp ce producţia în regim comercial este aşteptată să demareze la începutul lui 2025, a precizat Nokian Tyres într-un comunicat de presă.

Grupul finalndez, care are deja fabrici în Finlanda şi SUA, a precizat că aceasta va fi prima uzină de anvelope cu emisii zero de CO2.

În septembrie anul trecut, prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu o delegaţie a companiei Nokian Tyres, discuţiile vizând pachetele de ajutor de stat disponibile pentru marile investiţii şi deschiderea manifestată faţă de nevoile de relocare a capacităţilor industriale de producţie ca urmare a agresiunii militare ruse din Ucraina, dar şi din zona Asiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel